Реклама / Ads
1| 5586 |24.09.2020 НОВИНИ

Стартира Европейската гражданска инициатива за ББД! България е сред седемте съучредители в ЕС

.
Утре 25 септември стартира Европейската Гражданска Инициатива за Безусловен Базов Доход. В живота на хората и изобщо, в света в който живееем, не е често срещано явление, предложение за промяна на целия обществен строй по един мирен и еволюционен начин в полза на всички да бъде подкрепено от всички страни членки на ЕС.
 

През вековете, нашия свят се е променил към по добро, но винаги е било, чрез насилие. За първи път, имаме възможността да го направим с любов и разбиране към всички социални слоеве на обществото. Ние сме различни, вероятно още векове напред  ще има бедни и богати, но за първи път в историята на света, има достатъчно блага, които да бъдат преразпределени между всички граждани, както и метод и модел за тяхното по-хуманно преразпределение.

 

През август месец в Германия започна, пилотен проект за Безусловен Базов Доход, който ще продължи три години, а неговата подготовка, продължи в период от пет години. След като този проект приключи, ние всички ще знаем, как може да се въведе и приложи моделът за Безусловен Базов Доход в Европейския съюз. Защото този проект за разлика от всички останали социални начинания се съобразява изцяло с нормите и правилата на Европейския съюз. Живота ни се определя от важните решения, които взимаме в съдбовни моменти.

 

Цялото човечество се намира на кръстопът и посоката на развитие, която ще изберем ще определи развитието на човечеството. Това решение и последващите го действия зависят изцяло от нас, гражданите на ЕС.  През 2013 година, България доказа, събирайки най-голям брой подписи в подкрепа на ББД, че ние сме прогресивен, хуманен и далновиден народ. Днес поставяме ново начало и убеден съм, в продължение на една година ще бъдем отново най-напред в благородното състезание по гражданска събуденост.

 

Ивайло Кирилов

Учредител на инициативата

 

 Всеки може да се запознае с Европейската Гражданска Инициатива за Безусловен Базов Доход и да реши в какъв свят иска да живее. Имате достатъчно време да го направите, инициативата стартира на 25.09.2020 год. и ще приключи на 25.09.2021 год. Чрез сайта на Фондация Синята птица, можете да подпишете инициативата за Безусловен Базов Доход. www.thebluebird.org

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 11198 |21.09.2020 Социален психолог: Чака ни гражданска война, ако ГЕРБ спечелят изборите . 19| 13465 |18.09.2020 На 37 години почина главният директор на агенцията за гражданска авиация . 30| 10110 |16.09.2020 Гражданска барикада в НС. Протестиращи отказват да напуснат парламента. Искат оставките на Борисов и депутатите . 6| 5368 |15.09.2020 Граждански форум „Орлов мост“ стартират публични дебати пред парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads