Реклама / Ads
2| 4440 |15.05.2017 НОВИНИ

Стартира процедурата за ново таксуване в столичния градски транспорт

.
Източник: БГНЕС
Центърът за градска мобилност стартира процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставка, внедряване и поддръжка на интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община и услуга по организиране на управление и отчитане на онлайн продажби на превозни документи.
 

Срокът за подаване на документи от желаещите фирми е максималният – 60 дни, а срокът за изпълнение е 24 месеца, съобщават от Центъра за градска мобилност. Първоначалният срок за изпълнение бе удължен от 18 на 24 месеца заради обема от работа, която предстои. Системата предвижда 15 000 устройства да бъдат монтирани в над 1350 превозни средства от градския транспорт и да бъдат интегрирани с множество съществуващи системи както на столична община, така и в самите транспортни дружества. Работата ще се извършва през нощта, тъй като превозните средства през деня работят.

 

Новата тикет система ще осигури значителни удобства при използването на градския транспорт в столицата – ще може да се използва един превозен документ за цялата транспортна система, заплаща според разстоянието или времето, удобство ще е възможността и за дистанционно плащане или зареждане на карти. Видео-наблюдение ще се гарантира по-голяма сигурност, ще следи за редовността на пътниците и поведението на контрольорите. Системата ще дава надеждна информация за пътникопотока, а така ще спомага за вземането на точни оперативни решения.

 

С новата тикет-система столичани ще получат по-добро обслужване, а специалистите са единодушни, че тя ще носи приходи на града от иновативни канали. Очакваното дневно натоварване на системата: над 1 000 000 транзакции, а прогнозна стойност на паричните транзакции за 10 години ще бъде над 1 500 000 000 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4774 |14.05.2017 ЧЕЗ стартира проект за подобряване електрозахранването на ”Пирогов” . 1| 3892 |13.05.2017 Продължава събарянето на незаконни обекти в ”Столипиново” . 0| 4260 |12.05.2017 Миньорите от Бобов дол отново на протест заради липса на заплати . 1| 3798 |10.05.2017 Правителството отново стартира концесията на летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads