Реклама / Ads
11| 5098 |30.11.2020 НОВИНИ

Стефан Балабанов: Премиерът най-добре познава МВР. Той иска с 15% да се увеличат заплатите на полицаите

.
Стефан Балабанов
Трябва да има детски градини и за полицаите. Те работят във връзка с протестите, с ковид-кризата. Ще бъде добре за родителите на тези деца. Това каза по БТВ зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов.
 

Това е задължение на общините. Той изброи ангажиментите на полицаите във връзка с коронакризата. Опасно е, както е опасно за медиците.  Ние сме ги екипирали с най-сигурните средства. Полицията денонощно извърша проверки дали се спазват мерките срещу коронавируса. Ако беше приет закона за доброволците, щеше да е друго.

Категорично няма да бъдат необходими КПП-та. Мерките сега са добри и балансирани. Надявам се след две седмици мерките да дадат добър резултат. В НОЩ има учени медици на световно ниво. След като те са решили сега да прилагат мерките, значи така трябва. Ние трябва да вярваме на нашите специалисти на Щаба. Твърде много хора се заразиха и някои завършват с фатален изход. Ние българите неглижираме мерките. Има двама души с осъдителна присъда. До момента има 3000 акта за нарушаване на карантината.

 

Полицаите работиха под напрежение, бяха подложени на нечувана вербална и физическа атака. Това доста ги изнерви. Те не протестират за пари, а за да запазят честта и достойнството си.  И 15 и 30 процента не могат да покрият риска. Надавам се, както обеща премиера, няма по-добре от него кой да познава системата, той иска да увеличи с 15 процента заплатите на полицаите. Това е максимумът, който може да се даде. Явно, че няма средства за по-голямо увеличение. След нова година един начинаещ полицай ще получава 1116 лева. 13 наши колеги са починали от коронавирус.

 

Вчера синдикалистите казаха, че се надяват на диалог. Този диалог върви непрекъснато. Надявам се да се споразумеем. Не е време за протести.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7047 |24.11.2020 Румен Гечев: Премиерът урежда заеми в милиарди, а накрая няма линейки . 16| 13522 |22.11.2020 Адв. Михаил Екимджиев: Премиерът може да поиска имунитет да не го разследат за кюлчетата злато и пачките с евро . 21| 18526 |19.11.2020 Станислав Балабанов: Министър Костадин Ангелов лъже! Направихме проверка, лекарства няма . 4| 5774 |18.11.2020 Стефан Бозаджиев-екскурзовод: Бизнес няма, колегите се чувстват отритнати, разпродават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads