Реклама / Ads
43| 8909 |04.04.2014 НОВИНИ

Стефан Данаилов за Достена Лаверн: Много е намаана

.
БСП винаги е била партия, свързана с интелигенцията от самото си създаване. Изключително много български писатели, публицисти, художници са били свързани със социалистическата партия. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на срещата на кандидата за евродепутат Достена Лаверн с интелектуалци в НДК. На сбирката присъства и Стефан Данилов, който оцени Лаверн като момиче с характер.
 

 

Станишев разказа как се е запознал с нея в началото на тази година, като преди това му била представена идеята на инициативния комитет, издигнал Лаверн за евродепутат и това било причината да прочете нейната книга.

„Бях много впечатлен от това, че за първи път видях някой, който да хвърли камък в едно блато – блатото на неолиберален вашингтонски консенсус в политиката, интелектуалните среди и медиите, защото за 24 години в България се очертаха табута и определени авторитети, създадени понякога изкуствено, които задаваха интелектуалната мода, но и пряко влияеха върху политическите решения, налагайки клишета, които показаха, че не водят до добри резултати, а по-скоро до срив в много области“, допълни лидерът на социалистите.

 

Той заяви, че книгата му е допаднала изключително много като интелектуален и научен подход. „Когато се срещнахме я предупредих, че едно е да правиш анализи, друго нещо е да преподаваш на студенти и съвсем различно е да се потопиш в реалния свят на политиката, който особено в България далеч невинаги е пригледен. Достена е млад човек с искрени желания и намерения, но понякога в политиката невинаги можеш да стигнеш до целта, която имаш по най-прекия път. Тази работа изисква търпение, упоритост и последователност“, каза още Станишев.

 

Стефан Данаилов също похвали Достена Лаверн. В шеговития си стил той каза, че не е чел книгата й, но се е впечатлил от нейно интервю. „Чета интервюто и  си казвам: тази французойка е много намаана, разбира се след това прочетох, че тя е наше момиче“, каза още той. Той се обърна към кандидата за евродепутат и й каза, че предстоят много щастливи мигове до 25 май. „Ще видиш много усмихнати хора, с ентусиазъм ще те срещат, това ти го подписвам, защото съм стар изборджия. Ще ти се радват много, може да ти поръчат нещо там да изпълниш, ти казвай "Да" и след това ще видиш какво те чака. Общо взето в политиката подаваш пръст, а тя ти изяжда ръката, но ти си момиче с характер“, каза още Данаилов. Той отправи към нея и поръчение – да търси и отстоява с повече сила мястото на културата в европейските програми и проекти и правото на културните индустрии да получат повече преференции.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 11279 |22.03.2014 Стефан Данаилов разказва за болестта си: Нямах усещането, че ми има нещо . 24| 11320 |20.03.2014 Посрещнаха Стефан Данаилов на крака в НС . 4| 6608 |09.03.2014 Стефан Диомов отряза 4-ма от Тоника за своите песни . 11| 9558 |09.03.2014 О. Стефанов: В новия Закон за МВР няма дух, но има философия от соца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads