Реклама / Ads
77| 8229 |12.09.2011 НОВИНИ

Стефан Данаилов става вице на Калфин; двамата тръгват "на всеки километър"

.
Стефан Данаилов
Станишев се развълнува; Калфин пък можел само да си мечтае за такава кандидатура. "Пчеличката Мая" не успя да се класира за вице. Ламбо дълго беше кандърдисван за президент от левицата, но сам не пожела. Сега обаче се съгласил да стане подгласник на евентуален президент от КБ.
 

Кандидатът за вицепрезидент на БСП е Стефан Данаилов. Предложението направи лидерът на БСП Сергей Станишев на днешния пленум на партията и то бе прието със 101 гласа „за", а „против" се обяви Георги Близнашки. Станишев пък прочувствено заяви, че рядко му се случвало да се изправи пред националния съвет с такова вълнение.

Самият кандидат-президент Ив. Калфин пък оповести, че можел само да мечтае за такава кандидатура. Всички, които познавали Стефан Данаилов, били уверени, че той не само е любим актьор и преподавател, но и любим държавник.

Уверих се колко усилия полага Стефан Данаилов не само за културата и авторитета на страната, но и за това българите да имат самочувствие, добави Калфин. Данаилов е политик, патриот, честен, принципен, няма човек в България, който да оспори това.

Със Стефан Данаилов можем да покажем, че страната може да бъде по-социална, по-успешна за всички, каза Калфин и обеща кампанията да започне в най-скоро време, за да се появят двамата заедно.

Frognews. bg напомня, че по-рано днес се разпространи слух, че не било изключено вицето на Калфин да бъде жена и тя да е най-речовитата депутатка от Коалиция за България Мая Манолова. това твърдят желаещи анонимност депутати от БСП. Решението било взето в последния момент, късно снощи.

 

Днес има заседание на партийното ръководство и пленум.

 

По-любопитно е, че досега Манолова не влизала в червените сметки, но в крайна сметка се стигнало до нейната номинация, защото всички останали се отказали в последния момент. Frognews.bg припомня, че доскоро почти сигурно за вице на Калфин се спрягаше друга дама от левицата - Меглена Плугчиева. От друга страна обаче червените преценили, че Маналова е популярно лице, което напористо ще участва в предизборните битки.

 

Междувременно се завъртя и друг слух - че хора до президента Първанов натискали Сергей Станишев да издигне ексспортната министърка Весела Лечева за вице на Ивайло Калфин. Активисти от „Позитано” 20 подшушнаха, че червеният лидер бил бесен от този факт. Отношенията между Станишев и Лечева били обтегнати още от времето, когато тя участваше в правителството на Тройната коалиция.  Вероятно именно номинацията на Манолова е отговорът на Станишев, твърдяха някои червени.

 

Около кандидидат-президентската двойка на левицата всички въпросителни вече отпаднаха, с изключение на едната - ще може ли Ламбо да продължи да се снима в киното и телевизията, ако стане вицепрезидент. Отговорът най-вероятно е "да", тъй като върховният закон не е предвидил подобен казус, за да го забрани.


Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5446 |09.09.2011 Новият министър: Магистралите остават приоритет! . 10| 6150 |02.09.2011 Стефан Данаилов гаснел . 1| 5347 |31.08.2011 Единият от златарските обирджии остава в ареста . 11| 5551 |27.08.2011 Спокойно, българи! Бербатов остава в Манчестър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads