Реклама / Ads
47| 6423 |17.01.2009 НОВИНИ

Стефан Гамизов: Хора на Първанов ми спретнаха фалшиво досие

.
В създаването на файла за Гамизов бил намесен главният секретар на президента.Драшков, Марков и Писанчев от ДАНС го дефинирали като проблемен.Срещу него обаче имало преписка за измама за 4,8 млн.лв.
 

 

Стефан Гамизов заяви пред Дарик радио, че бившата НСС се е занимавала със системно покровителстване на интелигентната престъпност. От службата развили дейност, невиждана в световен мащаб, която разпъвала чадър над определени интереси в енергетиката, които облагодателствали Руската федерация. Решението за изграждане на АЕЦ "Белене" било в разрез с националната сигурност на България. "Хора като мен са дефинирани като проблемни, защото могат да изговорят пред обществото някои неща" - заяви пред Дарик Гамизов. От групата на Драшков, Марков и Писанчев, и още няколко души, вече напуснали ДАНС, по молба на някои хора сред които Чавдар Чернев, приближен на Луканов и главния секретар на Първанов, който е бил посредник, започнали да създават фалшиво досие преди време на Гамизов и след това да се опитват да го разпространят. "Моят бизнес е в чужбина и получавам доходи отвън. Те са започнали да създават фалшив файл за мен и моята работа" - допълни Гамизов. "Не знам какво се съдържа в него"- каза още той. Файлът е бил създаден от жена. Гамизов щял да подаде жалба в прокуратурата за да започне разследване по случая. Във файла били съчинени невероятни неща. Когато Гамизов се срещал с политици в чужбина, те му говорили доста странни неща, например кога е ходил в иранското посолство в София. Според него имало обмен на информация между службите на различни държави. Напоследък по думите на негов близък приятел - американски адвокат, било модерно да се отстраняват хора, като им се създават фалшиви досиета. Файлът с информацията за политолога по едно време се оказал в ръцете на Атанас Атанасов. Това било доста странно, той да бъде притежание на генерала от ДСБ, тъй като всъщност бил поръчан от група много близка до Г. Първанов. Генерал Атанасов заяви пред Frognews.bg, че не знае за подобно нещо и е доста изненадан, че Гамизов му споменава периодично името в публичното пространство. "Знам обаче от най- високо място в прокуратурата, че има преписка от миналото лято, която залежава там. Тя е срещу Стефан Гамизов за 4 800 000 лева за някакви ремонтни дейност в "Марица- Изток". В случая била намесена и японската фирма "Мицуи". Схемата била за източване на пари от енергетиката и сработила по времето, когато енергиен министър бе Милко Ковачев, а управляваше НДСВ. В схемата бил замесен и началник- кабинет на министъра. Източници от прокуратурата казаха, че сигналът е подаден от ДАНС и е подписан лично от шефа на агенцията Петко Сертов. "Не, че на Борис Велчев му имам много доверие, но ще го уведомя за разработката" - разкри намеренията си Гамизов. Петко Сертов, двамата му заместници и Алексей Петров, следвало да разберат най- накрая, че  това което било вършено от Иван Драшков трябва да стане публично достояние, призова още Гамизов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 4850 |16.01.2009 Г. Първанов: Нямаме една нова гайка, завита след времето на Т. Живков . 21| 4890 |07.01.2009 Г. Първанов: Можем да издържим без газови доставки 3 месеца . 37| 5217 |22.12.2008 Г. Първанов: Кербала ще остане символ на скръбта по загиналите . 30| 9334 |16.12.2008 Президентът замина за Турция, Зорка Първанова остана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads