Реклама / Ads
74| 5428 |10.07.2011 НОВИНИ

Стефан Софиянски пак иска да е кмет, иска и дясното

.
Стефан Софиянски
Позабравеният Стефан Софиянски отново влиза в битката за кмет на столицата. Лидерът на ССД бе номиниран официално от новосъздаденото ОДС. Събитието се състоя в ресторанта „Къщата с часовника“.
 
Девет партии и сдружения застанаха зад кандидатурата на бившия кмет на София. ССД, Българският съюз „Радикали“, Движение „Гергьовден“, Демократическата партия, БЗНС „Никола Петков“, клуб „Сенатор“, Българска нова демокрация подкрепиха Софиянски. Евгений Бакърджиев, Александър Праматарски, Любен Дилов-син, проф. Милан Миланов, Атанас Щерев, Борислав Великов, президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев и други фигури от обществения и политически живот уважиха неделното мероприятие.
Според новия-стар кандидат кмет работата в общината никога не свършвала и това било голямо предизвикателство за него. Софиянски призна, че е допускал и грешки като градоначалник, но резултатите били налице и сами говорели за възможностите му. Той не пропусна да похвали и работата си като служебен премиер. Негова била заслугата страната ни сега да е член на НАТО и Евросъюза. Също и за въвеждането на валутния борд трябвало да сме благодарни пак на него.
„Нашето поколение направи много и стореното трябва да бъде оценено по достойнство. Имаме обаче още много голям потенциал, който да бъде използван”, заяви Софиянски.
Всъщност той очаквал битка за кметския стол с Бойко Борисов, който продължавал да управлява столична община.
За реванш говори и Александър Праматарски от Демократическата партия. Според него старите партии и организации, които навремето били гръбнакът на СДС, се оказали изместени от политически чучела. Той отсече, че нещата не са се случили така, както са искали, качеството на живот се е влошило. Неслучайно издигаме Стефан Софиянски и в личен план това е геройство, заяви той и добави, че не вярва на т.нар. нови лица в политиката.
Доста възторжен бе и Любен Дилов-син. „Обединението започва лавинообразно да трупа привърженици. Политиката е 90% от чиновниците да работят добре, а 10% са мечти. Не влизаме в лесен мач, не търсим постове. Благодарни сме за смелостта на Стефан да поведе този отбор към победа в държавата, която все повече заприличва на комикс“, заяви лидерът на „Гергьовден”.

Стефан Софиянски бе съден за корупция, но адвокат Даниела Доковска успя да го измъкне от ръцете на Темида. Оттогава насетне Софиянски често се хвали, че е единственият доказано честен политик в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6434 |02.06.2011 Софиянски пак иска да е кмет, Прошков и ДСБ не дават . 0| 4919 |20.05.2011 Съдът глоби Стефан Софиянски с 200 лв . 4| 5010 |20.05.2011 Подозират 14 души за убийството на Стефан от Варна . 2| 5156 |20.05.2011 Кр. Стефанов: Продължаваме с агресивната политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads