Реклама / Ads
0| 4886 |07.04.2016 НОВИНИ

Стефанов: Абсурден нормативен акт връща образованието в началото на XX в.

.
Стефан Стефанов
„Събрана е критична маса, която в един момент ескалира. Не може един болт да бъде навиван вечно – в един момент той се къса. Достатъчно грешни стъпки са направени във всички сектори, от които сега хората протестират“. Това заяви Стефан Стефанов, член на Изпълнителното бюро на БСП.
 

Той допълни, че очаква и в сферата на образованието да назрее подобен момент, но предположи, че това ще се случи в началото на новата учебна година. „Настояваме да бъде спрян Законът за училищно и предучилищно образование“, допълни той. Стефанов подчерта, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление. Според него, в здравеопазването е каша, а министър Москов прави глупост след глупост. „Няколко месеца по-късно излиза, че вотът на недоверие, който ние внесохме в сферата на здравеопазването, има своите основания и мотиви. Едва сега даде отзвук в лекарското съсловие. То не бяха пръстови отпечатъци, не бяха двойни стандарти по отношение на българските граждани с основните и допълните пакети“, коментира още той.

 

По повод закона за образованието социалистът посочи, че БСП е направила много предложения по този абсурден, според него, нормативен акт, който е бил приет. „С него българското образование се връща на нивото от началото на 20-ти век. Според закона в средносрочен план ще останат до 50 елитни училища в България и по този начин много деца ще бъдат лишени от достъп до образование. Това са редица проблеми, които правителството няма воля да реши“, категоричен е Стефанов.

 

По повод социологическите проучвания, социалистът е на мнение, че се забелязва тенденция, според която БСП запазва и леко повишава резултатите си, докато другите партии намаляват. „Ние сме на правилния път и БСП трябва за запази своя ляв курс. На Конгреса се надявам да говорим за политиката на БСП и да очертаем накъде вървим.

 

„В днешна България плоският данък е вреден“, каза още Стефан Стефанов. Той обясни, че на сайта на БСП е публикуван калкулатор, който изчислява какъв ще бъде данъкът на хората при прогресивно облагане. „Така хората могат сами да проверят и да разберат колко е справедлив“, категоричен е той и подчерта, че съпротивата се дължи на недостатъчна информираност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 6690 |14.03.2016 Д-р М. Кирилова за Фрог: Здравеопазването е в нормативен пад, оставка за Москов! . 0| 4902 |03.11.2015 Стефанов: Съветници на БСП са изнудвани и заплашвани заради конфигурациите в ОС . 5| 4706 |21.10.2015 Кандидатът за районен кмет ген. Стефанов: Съдбата на „Младост” е в ръцете ни . 0| 5039 |28.03.2015 Капитан Стефанов: Липсват пилоти на пазара, версията за Лубиц е прибързана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads