Реклама / Ads
6| 6015 |09.12.2014 НОВИНИ

О. Стефанов: ДАНС няма и едно дело с присъди за 7 г.

.
Огнян Стефанов
Надявам се случаят с Петко Сертов да не е толкова злополучен колкото изглежда. Начинът за раздаване на улично правосъдие е причината тази държава да е на това дередже. За съжаление у нас всичко е възможно. Особено, когато става въпрос за хора, които разполагат със секретна информация.
 
Това коментира журналистът Огнян Стефанов в сутрешния блок на Нова тв. Не знаем дали изчезване е точната дума, но за пореден път насочва вниманието към ДАНС. Не е обичайно това, което се случва. Потърсих в интернет случаи, в които човек заемал такъв пост изчезва, оставайки си мобилните телефони. Никъде в Европа не срещнах да има подобна история, коментира Стефанов.

Работата на ДАНС започва със серия от скандали още в края на 2007 и началото на 2008 г. Преди разработката „Галерия” за подслушване на журналисти и политици, имаше т. нар. покана за пиене на кафе – известни личности бяха канени на кафе в агенцията, припомни Стефанов.

Когато аз бях викан в ДАНС за подобна среща, но без кафе и дни след това се случи нападението срещу мен, комисията в НС за контрол на ДАНС проведе свое разследване. Тази комисия беше разговаряла и с Алексей Петров. След своите проучвания депутатите гласуваха становище, че всички предприети действия срещу мен от страна на агенцията са били незаконни – и следене и подслушване. Това припомни журналистът по повод случая, когато едва оживя след жесток побой. От както ми се случи инцидента нито прокуратурата, нито от ДАНС са раговаряли с мен. Никой. Все едно няма такъв случай. За разлика от много чужди дипломати, които разговаряха с мен. 

Откакто е заработила през 2007 г. ДАНС досега няма нито едно разследване, което да е завършило в съдебна зала и с присъди. Нали най-голямата реклама бе, че ще ловят корумпирани политици и управленци на най-високите нива. Не съм чул за заловени и разкрити такива. Нито пък за някое голямо пране на пари и пр. А в агенцията все пак работят над 3000 служители, част от които са доказани професионалисти. Нулево КПД, констатира още Стефанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3837 |08.12.2014 Няма как да спасиш живот, когато твоят е застрашен . 18| 6093 |08.12.2014 Издирват бившия председател на ДАНС Петко Сертов . 0| 4167 |08.12.2014 Вучков: Няма съществената промяна в кризисната ситуация в страната . 4| 4685 |08.12.2014 Цв. Кънчев: В Пирогов що няма ромски побоища?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads