Реклама / Ads
7| 5890 |30.12.2010 НОВИНИ

Кр. Стефанов: НАП води война с корупцията

.
Красимир Стефанов Източник: Булфото
Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов заяви, че Агенцията по приходите води безкомпромисна борба с корупцията.
 

"НАП е шампион в държавната администрация по отношение на борба с корупцията. Имаме уволнени 70 души за последната година, замесени в корупционни схеми, имаме и 3 ефективни присъди на наши служители, осъдени са на 2,5 или 3 години затвор. Признаваме, че в администрацията има корупция и правим всичко възможно да се преборим с нея", категоричен бе Стефанов в ефира на БНТ.

Според него и обществото става все по-непримиримо към корупционни прояви. "Всеки ден при мен идват сигнали. Във всички случаи замесените в корупционни схеми ще бъдат предадени на прокуратурата. Пак казвам на нашите служители да си опичат акъла", подчерта шефът на НАП.

По отношение на ДДС измамите, Стефанов коментира, че те са голям проблем в цяла Европа, не само в България. Щетите в някои държави в Европа са в порядъка на около 250 милиарда годишно. Директорът на НАП каза още, че у нас е предотвратено източването на 1,3 млрд. от бюджета. "Всички акции на НАП не са пиар. Престъпление срещу държавата и обществото е да не декларираш реалните си доходи, а да кажем 200 лева на месец", поясни Стефанов.

37 млн. лева е прекият ефект за хазната от проверки на футболисти, музиканти, скъпи имоти, яхти, отчете още данъчен №1.

„Нееднократно съм казвал за футболистите, на които се плащаха суми от порядъка на 240 лв. и върху тях се плащаха данъци и осигуровки. Към момента няма футболист, който да започва с под 1500 лв. заплата, а най-високата заплата, която сме индикирали, е 50 000 лв.

Като наложим тази база за всички футболисти, които играят в професионалната лига, всеки може да си направи сметката в бъдеще ежемесечно какви суми постъпват от данъци и осигуровки“, каза Стефанов.

Със 1,7 млрд. лв. се е увеличила декларираната данъчна основа на облагаемите с ДДС доставки за ноември в сравнение със същия период на 2009 г.

В сравнение с октомври търговският оборот се е увеличил с 1 млрд. лв.

Ноември е и месецът с най-висока декларирана данъчна основа от всички месеци през 2010 г. Това е натрупаният ефект от всички проведени акции.

От началото на 2010 година през офисите за обслужване на НАП са преминали 3,1 млн. граждани и представители на фирми. Средното време за обслужване на един клиент е 13 минути, което е с 2 минути по-малко в сравнение с 2009 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5605 |29.12.2010 Фандъкова обяви война на трафика и бездомните кучета . 32| 5672 |17.11.2010 Ангелов и Първанов в свещена война за разузнаването . 7| 6255 |10.11.2010 Банките си обявиха "кредитна" война . 4| 5098 |09.11.2010 Павлин Димитров: МВР не води война със синдикатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads