Реклама / Ads
0| 4333 |30.03.2016 НОВИНИ

Стягат протест заради поскъпване на билетчетата

.
Протест срещу поскъпването на билетчето за градския транспорт в София се организира в социалните мрежи. Той е насрочен за 1 април от 18:30 часа пред сградата на общината на "Московска". Намерението на общинския „Център за градска мобилност“ (ЦГМ) е цената на едно пътуване да поскъпна до 1,60 лв. при цена от 1 лв. сега.
 

Протестът е обявен от група във фейсбук наречена "Срещу увеличаването на цената на билетите за градски транспорт в София" от Автономен работнически синдикат. До 12,30 в сряда намерение за участие бяха заявили почти 130 души, а заинтересуваните бяха 230.

"Да не разчитаме на "здравия разум" на лобитата в Общинския съвет! Ако не блокираме "Орлов мост", никой няма да обърне внимание на протеста срещу безумието от 1,60 лв. за билет. Всичко в държавата и общината зависи от Бойчето, а то се впечатлява само от силови изстъпления като тези на милиционери, таксиджии, псевдо-еколози и къмпингари", пише един от потребителите.

"А по цял свят отдавна са открили т.нар. почасово таксуване, което е в пъти по-удачно и за пътника, и за превозвача като в същото време се стимулира използването на градския транспорт. И то точно поради възможността за лесно и евтино комбиниране на пътуването за сметка на друг вид предвижване“, пише друг.

За сега в общински съвет няма консенсус дали, кога и как да се променя цената на билетчетата. На този етап съветниците от БСП и от АБВ не подкрепят предложението, реформаторите също смятат, че 1,60 лева за едно билетче е много, но нямат против да стане 1,20 лева.

От ЦГМ мотивират поскъпването с тенденцията да стимулират гражданите да си купуват карти, като мярка срещу гратисчиите. Предвижда се и поскъпване на глобите за нередовни пътници до 40 лв. (от 20 лв.), които се плащат на място и двойно повишаване на акта до 200 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4949 |29.03.2016 Шефът на БЛС: Ще има протести, докато не остане стария рамков договор . 0| 8381 |29.03.2016 Д-р Семерджиев: Протестът на лекарите бута "Борисов 2" . 0| 4656 |28.03.2016 Протест в София под мотото "Вот Без Хомот"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads