Реклама / Ads
4| 4969 |08.04.2008 НОВИНИ

Стоев очаквал куршума

.
Убит заради книгите си; убит заради бизнеса си; морално убит от Р. Петков и Б. Велчев - това са част от обясненията на хора, познавали Стоев приживе.
 

Давам една книга, заради която ще бъда убит били дословно думите, с които убитият вчера "писател на мутрите" Георги Стоев връчил книгата си „БГ Кръстника" на издателя Недялко Недялков.

Недялков оповести по НТВ, че Стоев се пожертвал по Донкихотовски, независимо че в последните месеци се бил отказал да пише повече, защото от отчаяние не виждал смисъл. По тази причина последният разговор между двамата бил тежък. Стоев разкривал схеми, поръчки, убийства, но виждал, че нищо не се случва и това го отчаяло.

Недялков обяви, че за пръв път от времето на Георги Марков се посяга на човек, заради писменото му слово. Той не сподели мненията, че убийството на Стоев е резултат от бизнеса му, защото той нямал бизнес извън книгите. Все пак Недялков направи уговорката, че не познава достатъчно добре писателя, който се появявал като в мъгла и след това пак потъвал в нея. И до ден днешен не било известно дали Стоев има жена, деца, приятели.

Жоро беше убит от героите си, категоричен бе Недялков, с когото жертвата споделила, че те го чакат да се покаже и са търпеливи. 

Владо Даверов обяви на свой ред, че не е особено изненадан от случилото се, но за него Стоев бил убит заради бизнес, а не заради слово. Даверов е човекът, който "наследил" Стоев от Христо Калчев и който редактирал книгите му. Стоев очакваше това убийство и се пожертва доброволно, каза дословно Даверов, обявявайки държавата за социалистическо-полицейска. 

Писателят Георги Стоев е получавал заплахи за живота си, обяви по телевизия 7 дни съавторът му Димитър Златков. Той директно обвини вътрешния министър Румен Петков и главния прокурор Борис Велчев в моралнойф убийство над Стоев поради факта, че не било обърнато внимание на разкритията, които той правел в книгите си.

Елисавета Калчева, съпруга на покойния писател Христо Калчев, също обяви, че не е изненадана, но е шокирана от убийството на Георги Стоев. Пред нея той не бил споделял за заплахи, но й казвал, че знае как да се пази.

Като пълна художествена измислица пък определи романите на Стоев градскияй прокурор Николай Кокинов. На въпроса защо Стоев не е бил задържан, за да свидетелства, прокурорът оповести, че това е така, защото нямало практика да се задържат писатели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4716 |08.04.2008 Още един прострелян нощес . 1| 4642 |08.04.2008 Вотът е неизбежен, но в най-добрия случай ще има реми . 15| 5508 |07.04.2008 Георги Стоев почина . 14| 4828 |07.04.2008 Петков привикан от Станишев за убийствата в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads