Реклама / Ads
3| 5440 |03.07.2009 НОВИНИ

Стоян Балтов: Безсмъртни сме и в това ни е чарът

.
Мястото, където на 5-ти деквември 2008 г. беше пребит Стоян Балтов
Майката към убийците: "Как можахте бе, изроди?!"
 
Днес СГС даде ход по делото срещу обвиняемите Александър Данаилов и Вили Георгиев, които на 5-ти декември пребиха до смърт 19-годишния студент по фармация Стоян Балтов. Момчето беше зверски наритано пред дискотека "Амнезия" в Студентски град, до 19-ти блок. Майката на убития Зарка Балтова посрещна убийците с думите "Как можахте бе, изроди?!". Тя описа сина си като неконфликтен, уравновесен, футболист, тенесист, отличник на гимназията със страхотна памет, душата на компанията и пр. Любимата му мисъл била крилатата фраза "Безсмъртни сме и в това ни е чарът". Стоян обичал много да чете, и в същото време знаел какво точно иска и може да вземе от живота. Тя дори стигна до откровението, че ако убийците са го познавали, са щели да бъдат близки приятели с момчето. "Никога няма да напусна родния си край", бил категоричен Балтов на предложение на майка си да отиде да учи в чужбина. Аз не вярвам, че Стоян е умрял, каза пред съда Балтова. Все си мисля, че е някъде и ще си дойде". "Когато срещна майки с колички, се взирам в очите на хлапетата и си мисля: „Това е или убиец, или ще бъде убито." С думите си пред съда Зарка Балтова разплака приятели на Стоян и свидетелите по делото.
Освен психически, смъртта му е нанесла непоправими щети и върху физическото здраве на родителите. Бащата е развил диабет, а майката - вътрешно заболяване, което тепърва ще изследва. 200 хил. е поисканата кръвнина за живота момчето, които обаче няма да го върнат на близките му хора. Предлагаме ви едно видео, направено от многобройните приятели на Стоян Балтов. В него със снимки от детските му години до трагичния 5-ти декември 2008 г. те разказват какво е вълнувало Стоян, какви са неговите интереси, за любимия "Левски", за първото стихотворение "Първият праг", написано от дядото на първокласника Стоян, за веселия му нрав и за най-голямата му любов - спорта.
Животът на Стоян в снимки, разказан от негови приятели

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8141 |12.05.2009 Емил Стоянов - в листата на ГЕРБ, Петър Стоянов няма да води евролистата на СДС . 15| 4771 |10.04.2009 Миков: Водачът е длъжен да се съобразява със състоянието на пътищата . 28| 5830 |28.03.2009 Стоян Ганев ще търси хора за участие в изборите . 81| 5948 |13.03.2009 Стоян Ганев: На България й трябва политическа чистка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads