Реклама / Ads
6| 6013 |29.11.2007 НОВИНИ

Стоян Ганев: НДСВ беше мъртвородено

.
НДСВ няма потенциал и е изчерпана, смята един от нейните създатели - Стоян Ганев, бивш началник на кабинета Симеон Сакскобургготски и бивш външен министър на страната.
 

За агенция БГНЕС Ганев коментира, че най-точната формулировка за случващото се в НДСВ е буря в чаша вода, която няма да повлияе върху политическата ситуация в България. От нея няма да произтекат сериозни последици за политическото развитие на страната, защото НДСВ практически отдавна е загубила своето значение на съществен политически фактор, НДСВ вече е един даже не второ-, а третостепенен политически фактор. Правителството всъщност може да съществува и технически и политически, математически даже без участието на НДСВ, казва Ганев по повод изключването на депутати от ПГ на НДСВ и напускането на други.

Царят бил казал след изборите, че НДСВ има потенциал и не е изчерпана, продължава с коментара си Ганев. Искам да му кажа, ако той още не е разбрал това, че вече няколко години, че НДСВ няма потенциал и е изчерпана още със създаването си. Тя се роди мъртвородена. Това беше партия на властимащите, на тези, които бяха във властовите структури и освен това в нея нямаше и капчица демократичност. Естествено тези, които радееха за такава партия, очакваха рано или късно с тях  да се случи това, което стана. Също така разбирам, че тези, които напускат партията или групата, си поставят за цел да се борят за целите от 2001 г., тези, хора, които сега са изгонени от царя, участваха активно в процеса. Но царя забрави за какво е дошъл и какво е обещал на хората, ширейки цялото си внимание върху други въпроси. Това, което става в момента е без особено политическо значение в контекста на цялата политическа ситуация в България, заявява бившият началник на кабинета Симеон Сакскобургготски. Според Ганев би могло да има предсрочни парламентарни избори в страната, защото има обективни причини за това. Те са беднотията в страната, която не е по-малко след 6-7 години управление на царя и повече от година на това правителство. България е най-бедната страна-членка в ЕС и новият момент е, че много хора осъзнаха, че единственият начин е да излязат на протест, независимо от политическите сили и партии, които те не признават за техни представители. До този извод може да се стигне ако тези вълнения се материализират и излязат наяве, твърди Стоян Ганев за БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 13050 |27.09.2007 Стоян Беширов напусна АТАКА, кандидатира се за кмет на Неделино . 8| 5117 |14.09.2007 Приключи парламентарното битие на Петър Стоянов . 0| 6026 |29.08.2007 СДС и ДСБ с общ кандидат за кмет в София, БСП кани Стоян Сталев . 0| 6205 |29.05.2007 Омбудсманът Гиньо Ганев: Администрацията ни не е нито компетентна, нито човешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads