Реклама / Ads
74| 5775 |08.03.2009 НОВИНИ

Стоян Ганев: Връщам се, нужно е възмездие!

.
До дни ще съм в България и ще се срещна с различни хора. Тогава ще взема окончателно решение дали да се включа в политическия живот. Искам го, защото знам пътя за развитие на страната. Това заяви Стоян Ганев от САЩ за телевизия Re:tv.
 

Бившият въвншен министър и шеф на кабинета на Симеон Втори е категоричен, че хората искат възмездие за обграбването на България. Задача №1 на следващото управление трябва да е война с мафията и закрилящата я политика и политици, кътегоричен е Ганев. В момента за операция „чисти ръце" говорят тези, които трябва да бъдат разследвани. Претърпях огромно разочарование от Симеон, защото мислех, че се връща да реформи, а се оказа, че си е дошъл да си вземе имотите. Разочаровани са и много българи.

Според живеещия в САЩ Ганев, в момента в България финансовото състояние и банковата система тънат в секретност и мистерия, което е недопустимо в условия на криза. Никой не знае какво се случва там: какви са лошите кредите, какво е обслужването на кредитите въобще. Липсвали всякакви данни. Хората не можели да преценят какво да предприемат в кризата, как да реагират.

България ще бъде засегната също по отношение на износа, той ще спадне много. В същото време ще се увеличи рязко безработицата. Това е ясно, независимо какво се твърди. Защото България е част от глобалния свят и процесите в този свят се отразяват пряко и на България, смята Ганев.

В момента опозицията е само някакъв придатък към политическия живот. Неуспешни вотове, неуспешни действия с малки изключения. Засега само Б. Борисов прави нещо по отношение на промяна. Дано да не греша, но партията му засега върви в тази посока.

Над 40 % от българите очакват да се случи нещо ново. Хората са недоволни от управлението. Не са доволни също и от опозицията. Искат промяна, защото не искат да живеят повече така. Затова очаквам да се случат някои непредвидени събития, които ще променят и политическата палитра в момента. Ще се появи нова политическа група, която ще постави недвусмислено въпроса за възмездие, смята Стоян Ганев. Толкова гняв се е натрупал в душите на хората, че няма как да продължи всичко по старому. Тези, които управляват не искат да се справят с мафията. Хората няма да търпят повече това, категоричен е някогашният активист от СДС. Според него ако не се появи нова алтернатива, да покаже пътя на България, нещата ще станет неконтролируемо зле. Предлагали се само общи неща, мъгляви, каквито в Америка биха били скандални и неприемливи. Нима не се вижда, че ЕС за първи път в историята си осъди ссвой член за кражби и това е България, допълва Ганев. Той е учуден,  защо прокуратурата досега не се е занимала с хората от властта - министри, зам.-министри за допуснатата безотговорност, безстопанственост. А са нанесени особено големи щети на българската икономика. Как така прокуратурата не се зае със случая с бившия финансов министър, чиито действия по отношение на външния дълг, допренесоха до огромни щети за държавата, пита Ганев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5230 |28.12.2008 Ген. Стоян Тонев: Хиляди остават инвалиди заради некачествена спешна помощ . 20| 6857 |16.12.2008 "Ни чул, ни видял" - за смъртта на студента Стоян Балтов . 52| 5398 |12.12.2008 2000 студенти се събраха на мирно шествие в памет на Стоян Балтов . 6| 7615 |11.12.2008 Разстоянието София-Бургас се прелита...и с влак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads