Реклама / Ads
7| 10603 |13.10.2016 НОВИНИ

Стоян Мирчев: България се превърна в шута на Европа

.
Стоян Мирчев
”Не само парламентът, но и държавата България се превърна в шута на Европа, в шута на света. Нека си припомним случая за главен секретар на ООН. ГЕРБ започват да влизат в изолация. Все по- трудно им е да организират кворума, за което обвиняват опозицията. Държавата започва да се тресе от много скандали”, посочи депутатът Стоян Мирчев.
 
По думите му парламентът е място за битка на политиките на различните партии и не може изборите да са причина за закриване на парламента.

"Държавата е замразена, за да може ГЕРБ тихомълком да си организират изборите”, смята той. Той каза, че решенията, които се взимат в комисиите не могат да станат факт, ако няма пленарни заседания.

"В момента се създава бюджетът за следващата година, но важните решения се взимат от НС. Утре ще се обсъжда и положението с Канада. Не може парламентът да не функционира, а комисиите да създават някакъв продукт”, категоричен бе Мирчев в Денят ON AIR.


Според Мирчев квадратчето "Не одобрявам” е поредният пропуск в законодателството. "Не може човек да загради, че не подкрепя никой, а гласът му да се калкулира към общия процент гласували и в следващия момент да стане недействителен”, категоричен е гостът.

Той каза още, че Атака са заявили "златния пръст” в парламента, тъй като желаната ваканция е била по тяхна идея, но и подкрепена от ГЕРБ.

"ГЕРБ влизат в пълна изолация. Всеки изминал ден остават сами. Много трудно комуникират с другите участници в политическия сектор. ГЕРБ катастрофират държавата за пореден път. Ние от БСП сигнализираме и се борим срещу това нещо ”, посочи Мирчев.

Той посочи, че все още я има опасността от фалшифициране на протоколите.

Относно българите в чужбина, които искат да гласуват, Мирчев каза, че те ще могат да упражнят своя вот, но държавата е длъжна да им осигури това право.

Той заключи с твърдението, че на този етап няма как БСП да си партнира с ГЕРБ, тъй като те се борят срещу "унищожителя на държавата".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5404 |13.10.2016 П. Стоянов: Президентът не трябва да е удобен на премиера! . 0| 4954 |12.10.2016 Прострелян проговори: В България няма общество, прав е този, който извади компромат . 0| 4356 |12.10.2016 Стоянов: Големият проблем на България е смяна на манталитета . 0| 3733 |12.10.2016 Австрия открива консулство в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads