Реклама / Ads
3| 4637 |29.05.2019 НОВИНИ

Стоян Мирчев: Защо хора от БСП си промениха виждането за избор на председател?

.
Стоян Мирчев Източник: БГНЕС
”Подаването на оставка без никакви уговорки е реалното поемане на отговорност, защото сме свидетели в нашата партия в минали периоди при много по-тежки загуби отговорност не е била поемана от ръководството на партията. Включително част от вътрешната опозиция на партията са били част от предишни ръководства, когато е трябвало да се поема отговорност”.
 

Това каза депутатът от „БСП за България” Стоян Мирчев в ефира на „Здравей, България” .

 

Мирчев заяви, че след европейските избори всички партии са губещи. „Фактите са два. Ние загубихме тези избори при целия потенциал, който имахме предвид скандалите месец преди изборите и недоволството от управлението на ГЕРБ, но е и факт, че БСП от всички партии, които вкарват евродепутати е единствената партия, която вдига резултатите си спрямо миналите евроизбори. Губещи сме всички в тези избори, защото ниският процент на хората, отишли да гласуват, показва, че те са отвратени от политическата класа в България”, добави той.

 

Стоян Мирчев коментира мнението на вътрешната опозиция в БСП, че предложението за пряк избор на председател на партията е противоуставен. „Няма нищо противоуставно поради простата причина, че според промените в него вече председателят на партията се избира от цялата партия чрез гласуване. В момента уставът е по този начин, т.е. няма нищо противоуставно. Те се плашат от този избор, защото е много по-висша форма на демокрация, когато не едни определени хора, малцинство от партията, избират председател, а цялата партия. Интересното е, че хората, които искат да върнат стария текст в устава и да не се избира председателят от цялата партия, а от Конгреса, част от тях бяха тези, които пропагандираха точно за обратното, когато променяха устава. Въпросът е какво ги е накарало само една година по-късно да си сменят отношението”, обясни депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 21336 |27.05.2019 Психологът Петър Иванов: Защо стана така на евроизборите? Или за злото и за трите смъртни гряха . 7| 9159 |26.05.2019 Стоян Тончев: Моята Европа не е Европа на Дебелите, които ходят с 20 човека охрана и бронирани коли! . 0| 3936 |21.05.2019 Остава тежко състоянието на намушканото 16-годишно момче . 0| 4526 |20.05.2019 Ботьо Ботев: Стоян Зайков едва ли е в Костенец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads