Реклама / Ads
12| 5766 |04.06.2012 НОВИНИ

Д. Стоянов: Национал-демократичната партия залага на политическия практицизъм

.
Димитър Стоянов
В България има място за патриотична партия; ние обаче ще действаме, без викане по площадите и писане на емоционални писма. Кръвта вода не става, коментира новият лидер присъствието на дъщерята на Вера Кочовска в ръководството на партията.
 

Преди да се научиш да водиш, трябва да се научиш да следваш, каза по НТВ  Димитър Стоянов по повод учредяването на новата формация Национал-демократична партия.

Партията залагала на политическия практицизъм, затова щяло да се работи с мнозинството в НС. Трябва да се съобразяваме с настоящата обстановка, обясни Стоянов, но съобщи, че не може да промени отношението си към ДПС. Докато бил в Атака, той нямал съмнения за съвместни действия между тогавашната му партия и ДПС, но след изборите бил разочарован от това, че и двете партии подписали искане за касиране на изборите.

В България има място за патриотична партия, ние подхождаме открито и честно, моята съвест е чиста, каза още евродепутатът. Той искал да действа, без викане по площадите и писане на емоционални писма. Неговата нова партия можела да послужи за това всяка българска партия да стане патриотична.

За дъщерята на Вера Кочовска, която също е в партията, Стоянов коментира, че кръвта вода не става и всеки наследява талантите на родителите си, въпреки че феномен като Вера Кочовска нямало. Вярвам в личния избор на човек, обясни той.

Припомняме, че точво в Деня на Ботев и падналите за свободата на Българиясе появи новата партия на евродепутата Димитър Стоянов и майка му Капка Георгиева, които учредиха новата си Национал-демократична партия. 

Стоянов и майка му обявиха новия си политически проект на 25 март. Към тях първоначално заявиха, че се присъединяват цели структури на "Атака", но в последствие някои от тях се въздържаха. Все пак около 300 от учредителите на Национал-демократичната партия са бивши атакисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 11867 |02.06.2012 Тръгва новата партия на Димитър Стоянов и Капка Георгиева . 66| 7430 |19.05.2012 Първанов към Станишев: Вие запушвате партията, другарю председател . 129| 7442 |17.05.2012 П. Стоянов: Костов не е важен, интересува ме само СДС . 64| 11035 |09.05.2012 Кунева стяга ‘партия - иновация‘

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads