Реклама / Ads
45| 7285 |19.11.2011 НОВИНИ

Д. Стоянов: Да, Волен и Капка са разделени!

.
Димитър Стоянов и Волен Сидеров също се разделят?
Стоянов бил влюбен във Волен като при Стокхолмския синдром: жертвата се влюбва в похитителя си. След изборите дошло отрезвяване. Моралният мотив бил важен за всеки политик. Стоянов даде пример със съдбата на Доминик Строс-Кан. Точната роля на Деница Гаджева в партията не ми е много ясна в момента, каза той.
 

Бях свикнал да вярвам на Волен, но навикът е като Стокхолмския синдром, когато жертвата се влюбва в похитителя си, обяви по БТВ Димитър Стоянов, който тези дни поиска оставаката на своя доведен баща и лидер в "Атака" Волен Сидеров. Според Стоянов отрезвяването дошло след изборите с катастрофален резултат за Атака и сега той изразявал не само своето мнение, но и това на Слави Бинев, на Цвета Георгиева и други депутати.

Има причини да се стигне до резултатите от изборите, каза още Стоянов и добави, че след като Атака има в програмата си "забрана на етническите партии", не можело сега подписите на партията да стоят до тези на етническа партия като ДПС. Няма как Атака да застане до ДПС, да споделя кауза с ДПС, категоричен беше той. Не може да нападаш вътрешния министър, после да го подкрепяш на вот на доверие, а после пак да го нападаш.

С Волен Сидеров такива неща се случвали през последната една година. Спекулациите за някаква огромна конспирация за разрушаване на Атака обаче тогава щяха да са още по-големи.

Атака е нещо много повече от хората, които са я създали, тя е една идея и няма да рухне без Волен, отчете стоянов. Той се опитал да разговаря с лидера си на парламентарна група. Мнозина нямали куража да кажат нещата, но мислели по подобен начин.

Не е важно в момента кого подкрепя майка ми, каза Стоянов. Аргументите за позицията ми са доста, всички имат политически характер и са принципни, добави той. И каза, че личните нямат значение. Но даде пример със съдбата на Доминик Строс-Кан, който загубил поста си заради личен скандал. В моралността всеки носи своята отговорност. Всяко действие води до своите последствия. Когато майка ми реши да говори, тя ще го направи.

За Стоянов било важно дали ще има национален сбор тази година; личното трябвало да остане на заден план. Ако нещо съм научил в ЕП, то е, че при такъв изборен резултат, се подават оставки.

Точната роля на Деница Гаджева в партията не ми е много ясна в момента; преди време оставих в нейните ръце младежката организация, която изграждах. Модех я по стъпките на Ботевата чета, правех лекции, а нейната роля се видя пред джамията Баня Башъ, разказа Стоянов.

Личното отношение на Волен към мен се промени, но аз направих много усилия да продължа да си върша работата. сътрудниците ми бяха изгонени от централата на Атака. И аз известно време нямах достъп там, но се върнах, работих за изборите, добави Стоянов.

Нямам намерения и амбиции да оглавя партията; за мен е важно да се проведе конгресът, за да се види накъде отива партията. Този въпрос трябва да бъде решен на Националния сбор, така се вземат решения в демократична организация, подчерта Стоянов.

На въпроса действително ли са разделени Волен и Капка Стоянов отговори: Да!

Frognews.bg припомня, че според вестник "Всеки ден" Сидеров се изнесъл от общия дом с Капка и живеел с Деница Гаджева. Близките на двойката недоумявали как е възможно 55 -годишен мъж да се заплесне по млада и амбициозна пресметливка, която на всичко отгоре, според политическата клюка, ходила и със сина на Капка. Именно благодарение на връзката си с Митко тя влезе в партията и стана депутат още в предишния парламент. Някои оприличавали Деница на Софи Маринова, която след като се омъжи, избяга с големия син на мъжа си - Дачо. Откакто се прехвърлила върху Волен, тя придобила власт над партията, над вестник „Атака“ и най–вече над Сидеров. Волен и Деница са с близо 30 години разлика във възрастта. Самата Капка Сидерова не е коментирала темата; от седмици е с изключен телефон.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 9743 |18.11.2011 Волен Сидеров: Видя се, че Атака не е семейна партия . 30| 6883 |11.11.2011 Петър Стоянов: Знаех, че губя президентството . 35| 5246 |21.10.2011 Волен - възходящ; вървял към балотаж . 34| 5171 |27.08.2011 Ив. Калфин: Няма човек да е доволен от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads