Реклама / Ads
20| 5608 |29.10.2015 НОВИНИ

Т. Стойчев пред Фрог: Алексей е като гръмоотвод, по него стрелят, но нищо не се случва

.
Тихомир Стойчев
Алексей Петров е като гръмоотвод. По него постоянно стреля, но нищо не се случва. Дано и нищо да не му се случи на момчето. Но какво да се прави, такъв е животът! Масово в обществото не се съобразяваме със законите. Склонни сме по насилствен начин да решаваме проблемите си, защото не виждаме ролята на властта и институциите. Тях ги няма, когато трябва да се защитава нашият индивидуален или групов интерес.
 
Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев по повод стрелбата срещу Петров. Инцидентът с Алексей Петров не бих го разглеждал като обикновена стрелба. В случая става дума за терористичен акт, който се случва в България. Жалко е, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се опитва да го представи като банален криминален случай. Една голяма част от хората, по които се стреляше навремето и които бяха охранявани, по мое време бяха обект на разработка. След това се издигнаха. Може пък някога да сме ги подценили. Защо да се питаме какви са причините за подобни нападения, след като сме свидетели на съмнителни обвързаности и още по-съмнително забогатяване. Много неща могат да отключат подобен акт, допусна той.


На въпрос дали се връщат мутренските години, Стойчев отговори: Ама те не са отивали. Не забравяйте,че в изпълнителната власт има хора, които са свързани с групировките. Виждаме зависимости и в съдебната власт. Съдебната власт има специално отношение към хора, които са уличени в тежки престъпления. Точно това МВР надали би стигнало на извършителите на атентата срещу Алексей Петров.


Срещам един колега от МВР, който ми казва: Как да се работим днес, след като двама от тези, които някога съм арестувал навремето, сега са ми началници, а други двама са синове на такива, които също съм задържал. Това е социалната динамика на ролите. Една стрелба имаше по Алексей, когато беше с Киро Японеца. После пак имаше стрелба по него. Сега-трети път. В момента сме свидетели на масово нарастване на напрежението. Престъпността я крият, но тя си нараства. През миналата година Центърът за изследване на демокрацията изкара данни, според които 50 на сто от престъпността е латентна, защото не е регистрирана, отбеляза още Стойчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5590 |29.10.2015 Божилов за Фрог: Даваме над 10 млн. на адвокати да ни бранят във Вашингтон за КТБ . 14| 5113 |29.10.2015 И. Бояджиев пред Фрог: Гранатометът може да е бил некачествен . 20| 5297 |29.10.2015 Съседи пред Фрог: Алексей може сам да си е организирал атентата . 75| 11859 |28.10.2015 Обичам те, родино, но ще те предам!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads