Реклама / Ads
4| 4377 |14.06.2010 НОВИНИ

Стоичков осиновил перуанче

.
Христо Стоичков
Според Ицо не били важни парите, които давал, а това хлапето да изпита любовта на хората, да излезе от своя свят, да види чужди страни.
 

Христо Стоичков е осиновил момче от бедно перуанско семейство през 2001 г., съобщава 24 часа. Това се разбра от интервю на Камата, дадено на репортер от перуанския телевизионен канал RPP в Южна Африка. Българската футболна легенда е там като акредитиран коментатор за мексиканския гигант Телевиса Депортес Нетуърк.

В интервюто Стоичков потвърждава, че преди девет години е поел грижата за перуанско момче от изключително бедно семейство. Връзката станала чрез испанска агенция, с която работели и други бивши футболисти на “Барселона”.

Според Ицо не били важни толкова парите, които той давал, а хлапето да изпита любовта на хората, да излезе от своя свят, да види чужди страни.

Перуанските журналисти се бяха подготвили старателно за срещата с идола на испаноговорящите фенове. Те дори му подариха малка ръчно изработена дървена бутилчица, пълна с традиционна местна високоалкохолна напитка, нещо като нашата ракия. Основните участия на Стоичков са в коментарни студиа преди и след мачовете, като, естествено, ударението пада върху представянето на Мексико.

Модерния ляв: Любовта за едно дете е по-важна от парите

- Спомням си, че през 2001 г. ви интервюирахме без пресконференция в хотел "Хилтън" в Буенос Айрес по време на бенефиса на Диего Марадона. Струва ми се, че там казахте, че сте осиновили перуанско момиче. Лошо ли ви чух, или е вярно?

- Всъщност перуанско момче.

- Извинете, момче. Можете ли да кажете от коя част на Перу е синът ви?

- Стана чрез една агенция в Барселона, която се занимава с това и с която много бивши играчи на “Барселона” продължаваме да работим много успешно. Той беше от едно много бедно семейство. Когато в онзи миг го видях, ми стана много гадно.

- Разчувствахте ли се?

- Да. И не се поколебах нито за секунда да вляза в тази организация, за да помогна на това семейство.

- Семейството живее в Перу, а вие сте от хората, които поемат разходите му. Така ли е?

- Парите нямат значение. Мисля, че по-важното е да дадем нашата любов, защото... С какво можем да помогнем? Например да го поканим на почивка, да пътува по света, за да излезе от своята страна. Децата от това семейство - мисля, че бяха четири - живееха много нависоко в планината.

- Спомняте ли си мястото и името на семейството?

- Да си призная, мястото не си го спомням. Но семейството го помня.

- Постоянно ли поддържате връзка с тези хора?

- Да, чрез агенцията. (24часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5362 |02.06.2009 Хр. Стоичков: М. Миков е лъжец, да си подаде оставката . 4| 5025 |22.05.2009 Христо Стоичков иска съд за корумпираните . 16| 5306 |27.07.2008 Стоичков вече не бил българин, а "каталунец по душа" . 19| 8611 |28.04.2008 Христо Стоичков нокаутира фоторепортер на 168 часа в Барселона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads