Реклама / Ads
45| 6328 |03.03.2011 НОВИНИ

Стоичков - президент или консул?

.
Христо Стоичков
Ще играе в тандем с Фандъкова, твърдят ГЕРБери. Мълва в Европарламента обяви Стоичков - Фандъкова за тандем на вота.
 

"Който играе - печели, който не играе - не печели". Този лаф на Христо Стоичков отпреди години може да се окаже отново на мода, но за президентския вот през есента, пише Стандарт. Мълва в Брюксел разнесе, че кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ за "Дондуков" 2 ще е тандемът Христо Стоичков - Йорданка Фандъкова. "Както винаги, където и да отида, около мен винаги е гюрултия. Не искам да ме месите с неща, които не кореспондират с истината", отсече по повод слуховете Камата в Брюксел. Повод за мълвата стана тържество за 3 март в Европарламента, на което се събраха еврокомисар Кристалина Георгиева, столичният кмет Йорданка Фандъкова, Христо Стоичков и съпругата му Марияна, евродепутати. Камата дръпна кратка реч, в която говори кога ще достигнем евростандартите, как българите трябва да работим заедно и че не може все на един човек да се вадят кирливи ризи.

Представиха първата кандидатпрезидентска двойка за предстоящия вот, коментираха усилено политици от различни цветове. Те първоначално завъртяха версията, че Кристалина Георгиева и Христо Стоичков могат да са избраниците на ГЕРБ за кандидатпрезидентска двойка. "Аз съм човек, който уважава закона", коментира еврокомисарят.
Така дамата обясни, че не може да се впусне в битката за "Дондуков" 2, тъй като последните пет години не е живяла в България.

Истината е, че ангажирахме Христо Стоичков, неговото собствено време и за собствена сметка да бъде посланик на доброволчеството и грижата за хората по света, каза Кристалина Георгиева. По думите на еврокомисаря Камата е в Брюксел, за да сплоти своя отбор и покаже това лице на България, с което се гордеем - лицето на успеха и на борбата за победа. Кой не иска в отбора си Христо Стоичков, попита риторично Кристалина. По-късно стана ясно, че най-вероятно спряганият тандем в кандидатпрезидентската надпревара на ГЕРБ ще е столичният кмет Йорданка Фандъкова и Христо Стоичков.

"Чух от някои колеги вчера, не от ГЕРБ, подобен слух за Христо Стоичков като наша кандидатура за президент, но надали изобщо в момента се обсъждат имена. Поне до нас, евродепутатите, такава информация не е стигала", лаконичен бе шефът на ГЕРБерите в ЕП д-р Андрей Ковачев. Колегите му от парламента у нас реагираха с изненада на "номинацията". "Какви са тези слухове, моля ви, това е несериозно. Явно някой пуска отсега имена, за да ни компрометира. БСП са способни на такова нещо. Неговата кандидатура не би била сериозна за такъв пост. Имаме толкова много работа, стига сме се занимавали със слухове", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Депутати от комисията по младежта и спорта пък припомниха, че Камата бе спряган и за спортен министър, но това също били измислици. ГЕРБ са единодушни, че Стоичков е топфутболист, но не го виждат като политическо лице. (Стандарт)

Същевременно днес премиерът Борисов заяви по ТВ 7, че е поканил Христо Стоичков за наш почетен консул в Барселона, защото там той е Господ. Той е приел. Предстои външно министерство да направи процедурата. Стоичков ще получи новия пост след месец-месец и половина, каза премиерът, според когото футболистът е направил много и продължава да прави за България. Борисов потвърди, че кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде обявен през юни-юли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4868 |25.02.2011 Президентът критичен към обхвата на СРС-тата . 42| 6533 |20.02.2011 Батето кандидат-президент . 80| 5470 |20.02.2011 Цв. Цветанов: Бъдещият президент на страната ще бъде от политическа партия ГЕРБ . 74| 4779 |12.02.2011 В. Сидеров: Кандидатирам се за президент!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads