Реклама / Ads
8| 5578 |26.11.2013 НОВИНИ

Стоичков: Търся си добра килия в затвора

.
Христо Стоичков
"Душманите ми вече могат да гърмят шампанското! - заяви Христо Стоичков по мобилния си телефон от чакало по време на лов в Етрополския балкан. Най-после ще доживеят да ме видят с раиран екип като този на "Юве" - окован и затворен.
 

Но да знаят и оттам ще ги тормозя - ще играя в отбора на затвора, ще давам интервюта, ще ви поканя книга да напишем, казва Стоичков, пише в. Труд. Да, да още другата седмица ще пътувам за Италия да си търся хубава килия в затвора, в която с бившите ми съотборници от "Парма" да играем карти. Дано имаме късмет да попаднем в някое по-слънчево крило на зандана и да случим на някой бай Сандро, който да е строг, но справедлив човек.

 

Тежко, много тежко не само за мен, но и за цялата ни ловна дружина, която сигурно яко ще се напие от мъка след тази новина. А оркестър "Елен" ще има цяла нощ да свири тъжни балади и затворнически рок до дупка ...".
 

От "Труд" потърсили Камата за изявление по повод появилата се отново след близо 2 години информация, че прокуратурата в Италия разследва източване на обявилия фалит концерн "Пармалат". Като част от схемата се сочи и подписването на фиктивни рекламни контракти с футболисти от звездния тим на "Парма", където Стоичков игра през сезон 1995-96 г. Собственик и на концерна, и на футболния отбор бе фамилия Танци. Техният банкрут през 2003 г. остава най-голям в историята на Евросъюза с "търсени" 14 милиарда евро. А в казуса са замесени общо 26 футболисти и мениджъри.
 

В списъка на звездите наред с Кавалера на "Златната топка" Стоичков са аржентинците Ернан Креспо и Хуан Верон, шведът Томас Бролин, колумбиецът Фаустино Асприля, французинът Лилиян Тюрам, италианецът Дино Баджо и др.

"Сега да ви кажа сериозно - продължи Стоичков. - Нас, играчите, няма за какво да ни съдят, просто трябва да дадем показания като свидетели. За това ни уведомиха още през 2009-а, когато почна тази история. И естествено всички футболисти, включително и аз, си упълномощиха адвокат, който да движи нещата. Нищо повече. Сега ми казвате за нов момент, но нито имам призовка за съд, нито някой ме е търсил за показания, нито нещо ме безпокои.
 

Подписал съм договор с "Парма", както и с всички мои отбори - в Испания, Щатите, Япония, Саудитска Арабия... Навсякъде съм продавал на футболния клуб лицето си за реклами. Дето се вика плащали са ми не само да пия сокове, но и вино, бира, чай, кафе, вода... Бил съм на върха 90-те години и това е нещо нормално.

Сега имам покана за Италия, но не за съда, а за кинофестивал, където документалният филм за живота ми е спечелил голяма награда. И още - нека враговете ми да не бързат да се радват и да пишат "Съдят Стоичков!". Аз съм свободен, независим и щастлив. И да им кажа - и в затвора да съм, пак ще съм по-добре от тях. Хайде, че от много приказки дивото прасе ми избяга от мушката."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5187 |21.11.2013 Търсят решение за "деполитизация" на Паметника на Съветската армия . 17| 5381 |12.11.2013 Търсят сметките на Бисеров в Европа . 6| 5868 |20.10.2013 Елитни колежи търсят българи за студенти . 2| 6542 |18.10.2013 Бобо, Печенката, Васил Петров и Калуди Калудов направиха фурор по време на „Ден на добрата новина“ от България в Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads