Реклама / Ads
7| 5719 |05.06.2019 НОВИНИ

Стойчо Стойчев: Който се е отлюспил в българската политика, приключва печално

.
Стойчо Стойчев
Политологът Стойчо Стойчев не очаква след оттеглянето си от ръководните постове в ГЕРБ Цветан Цветанов да започне да работи срещу партията или основе своя. „Подобни злополучни проекти има колкото искате. Справка - Лютви Местан, Георги Първанов, Меглена Кунева. Който се е отлюспил в българска политика и е направил някаква партийка, винаги приключва печално“, посочи той пред БНР.
 

"Намекът на Волен Сидеров е, че ВМРО са купували гласове на тези избори и с това се обяснява високият процент, който те взеха на евровота. Дали е така ще мога да кажа след около месец", смята той.

 

„Видя се на формално равнище от резултатите обаче, че в така наречения „патриотичен спектър“ остана една партия като жизнен субект – ВМРО. Останалите три по-малки субекта вече са абсолютно съизмерими – НФСБ, "Атака" и "Възраждане". Съвкупно те не могат да направят резултата, който ВМРО направи. Този процес на консолидация рано или късно щеше да ѝ се случи. Той се случи не толкова на базата на това, че ВМРО като организация се е разраснала, а на това, че Ангел Джамбазки, персонално, се наложи като лидер в този спектър на политическата ни система и успя да измести по популярност хора като Волен Сидеров и Валери Симеонов, които вече омръзнаха малко или много на публиката. Този тип партии са винаги обединени около някоя популярна личност. Като цяло, Ангел Джамбазки се оформи като най-популярния политик в евроскептичното, патриотично, антилиберално говорене“.

 

Стойчев е категоричен, че конфликтът в „Обединени патриоти“ е персонален. Въпреки обвиненията в „малката коалиция“ тя ще продължи да работи „перфектно“, защото нападките, обвиненията и скандалите там са „на публично ниво“. Скандалите в малката коалиция устройват ГЕРБ, защото, докато патриотите се карат, публичното внимание е насочено към тях.

 

Eкспертът подчерта също, че закупуването на Ф-16 е възможно най-неприятният за Русия вариант за модернизация на българските ВВС „защо тези самолети могат да бъдат използвани в нападателни мисии на НАТО и, ако бъдат поставени в България, която е на източната граница на НАТО, те евентуално биха могли да бъдат използвани в някакво бъдещето време в мисии, които са в ущърб на геостратегическите интереси на Руската Федерация“.

 

Стойчо Стойчев допълни, че очаква „динамично политическо лято“ заради предстоящите местни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4319 |31.05.2019 Теменужка Петкова: Пристига танкер, който ще достави газ от САЩ . 1| 4304 |29.05.2019 Тихомир Стойчев: Намереното оръжие може да не е на Стоян Зайков . 16| 5702 |23.05.2019 Свлачище разруши новия варненски булевард „Левски”, който ни коства 110 млн. лв. . 16| 6131 |28.04.2019 Актрисата Снежина Петрова: Липсва ни месия, който да ни води

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads