Реклама / Ads
10| 7192 |08.09.2020 НОВИНИ

Стоил Цицелков: Има всички предпоставки да бъде сготвена ужасна изборна манджа

.
Стоил Цицелков Източник: Facebook
Има всички възможни предпоставки налице изборите да не са честни и да бъдат манипулирани и да бъде сготвена една ужасна изборна манджа. Прави впечатление огромният брой задържани на протестите у нас и тази много устойчива практика полицията буквално да подвежда тези задържани хора, че те нямат нужда от адвокат през тези първи 24 часа преди да им се повдигне обвинение.
 

Това заяви пред БНР Стоил Цицелков, председател на Европейската асоциация за защита на човешките права и заместник-председател на Обществения съвет към ЦИК.

 

Той посочи, че повечето от тези хора не получават дори правото си да се обадят вкъщи, на работодател, поне да кажеш, че си задържан.

 

„Много от тези задържани хора не изглеждаха като тези, които заслужаваха да бъдат задържани“, отбеляза Цицелков и допълни, че оплакванията на полицията са напълно основателни.

 

„Грешката за тази ескалация, каквито и да са самите причинители, вината със сигурност е на управляващите. Самите полицаи, които са изправени пред своите приятели и роднини, също са вид жертва. Всички видяхме как те бяха замеряни над час от видимо агресивни хора, които не би следвало да бъдат оставени да действат по този начин“.

 

„Това са промени в последния момент. Освен че са извън добрите практики, това е нещо, за което България многократно е мъмрена и чисто морално, ако погледнем след повече от 2 месеца протести, да отидем да сменяме изборния закон точно в този момент, за мен е една демонстрация на наглост“, каза Стоил Цицелков.

 

Според него председателката на ЦИК Стефка Стоева много достойно и резонно си е подала оставката, ставайки жертва на нежеланието на управляващите да направят реални промени.

 

И изтъкна, че отпадането на квадратчето „Не подкрепям никого“ е загуба – човек трябва да има правото да не харесва никого: „Както се опитват да ни премахнат преференцията“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4934 |07.09.2020 Протестите на българи в чужбина не стихват. ”Не сте сами” и ”Оставка” звучат от всички краища на света . 19| 5334 |05.09.2020 На свобода са пуснати всички арестувани по време на Великото народно въстание . 20| 7620 |05.09.2020 Миролюба Бенатова: Всички овластени подмениха реалността с акцента върху агитките . 10| 5476 |05.09.2020 Евгени Кънев: Сега трябва да се включат всички бизнесмени. И ледът ще се спука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads