Реклама / Ads
7| 4715 |23.12.2015 НОВИНИ

Стоилов: В България има упадък на демокрацията и залез на политиката

.
„В България можем да говорим не само за упадък на демокрацията, а и за нещо много по-сериозно и опасно – залез на политиката, защото политиката се инструментализира и започва да се упражнява като бизнес.” Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов по време на пресконференция в Казанлък. Според него ясен пример за това е свалянето на предаването „Деконструкция” от ефира на БНР. „С този акт се потъпква свободата на словото в една демократична България”, категорично заяви Янаки Стоилов и допълни, че там, където няма политика, няма и свободни медии.
 

„Страната ни се управлява от правителствена коалиция на управляваната корупция”, заяви Янаки Стоилов пред журналистите. Той ясно подчерта, че в тази коалиция, изградена от различни политически партии, не участва единствено БСП и само левицата изпълнява реално опозиционна роля.

 

По отношение на управлението на кабинета „Борисов 2” зам.-председателят на БСП бе категоричен, че то е довело до ускорено задлъжняване на страната. „Зад дълга от 16 млрд. лв. не стоят икономически проекти, които се осъществяват с участието или съдействието на българската държава”, обясни Янаки Стоилов. Той подчерта и антисоциалните политики на правителството, като замразяването на средствата за отглеждане на деца, за хората в неравностойно положение, помощта за ученици и редица други. „Това управление е подчертано дясно и антисоциално, защото се отнеха по 400 лева годишно от доходите на най-бедните българи”, категоричен бе Стоилов.

 

Зам.-председателят на БСП каза още, че правителството бърка в джоба на хората, след като увеличи с около 50 % винетните такси. „При това с полугласното обещание в следващите години да се въведе система на тол такса, която ще обхване освен магистралите и пътищата от първи до трети клас”, уточни Янаки Стоилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4440 |23.12.2015 „Ал Джазира” свали скандалния турски филм за България . 5| 5231 |23.12.2015 Проф. Божидар Димитров: Турция води хибридна война спрямо България . 35| 5695 |23.12.2015 В. Велева: През Доган говори България . 12| 5256 |22.12.2015 ВМРО на нож срещу турския филм "България, моята земя".

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads