Реклама / Ads
9| 4692 |14.10.2014 НОВИНИ

Я. Стоилов: Едва сега започна предизборната кампания

.
Янаки Стоилов
Имам усещането, че едва в този момент в България започва истинската предизборна дискусия, така че да се разбере коя партия какво предлага, къде има допирни точки и къде са съществените различия“, коментира той в Пазарджик по повод на консултациите между БСП и ГЕРБ.
 
Той изрази надежда такъв "оздравителен процес" да се развива и в следващите месеци.

Мисля, че в по-голяма степен хората трябва да се вглеждат и в това, което се предлага, и което може да различи действията на различните участници в политическия живот, посочи още Стоилов.

По отношение на изборния резултат на БСП той каза, че е "най-ниският на парламентарни избори през всички изминали години".

Смятам, че моментът е критичен за нашата партия и ние съзнаваме отговорността си да продължим традицията и идеите на нашите предци, да се справим с тази трудна ситуация, така че да
могат и хората след нас да бъдат техни продължители, добави Янаки Стоилов.

Той посочи, че преди няколко дни членовете и председателят на Националния съвет на БСП са споделили
разбирането за необходимост от промени на всички нива на партията. Такава промяна предстои до месец в състава на Изпълнителното бюро, а ние сме посочили, че в общински и в областни структури, където има трайна тенденция към понижаване на резултатите, трябва да бъдат специално поставени тези въпроси, заяви Янаки Стоилов.

Като водач на листата на коалицията в Пазарджишка област той представи и анализ на изборните резултати в региона.

По думите му в областта могат да се открият и "някои относително положителни страни".

Като пример Стоилов посочи, че в пазарджишко резултатът на БСП е с около два процента по-висок от средния за страната.

Добре е, че "БСП лява България" спечели два мандата, а ДПС - един, отбеляза още той.

По думите му това е наложило водачът на листата на Движението в Пазарджик Делян Пеевски "да смени своя вилает", за да отстъпи мястото на следващата - бившия министър на спорта Мариана Георгиева-Бенчева, която да влезе в парламента.

Янаки Стоилов отчете също, че от 11-те общини в областта само в Лесичово БСП е първа политическа сила, а в Септември, Ракитово,Велинград и Батак е трета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4766 |13.10.2014 Стоилов: Различията с ГЕРБ са концептуални, не като в едно семейство . 0| 4442 |12.10.2014 2-ма избягаха от местопроизшествие, полиция ги преследва . 13| 5907 |11.10.2014 Стр. Ангелов: При Жан Виденов имахме 3 млн. гласа, сега - 500 хил. . 13| 4462 |08.10.2014 Стоилов: С ГЕРБ ще се консултираме, а не преговаряме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads