Реклама / Ads
5| 5113 |19.12.2010 НОВИНИ

Я. Стоилов: Изборният туризъм вече е започнал

.
Един от ангажиментите на сегашното правителство е Избирателният кодекс . Той бе оповестен като един от приоритетите на управлението на ГЕРБ и може би именно заради това се бърза с гласуването му, заяви Янаки Стоилов от „Коалиция за България" в предаването „Неделя 150" на БНР.
 

По думите му този форсиран процес не дава основание за добър дебат. За първи път кметовете в най- големите градове на България няма да бъдат избирани, а назначаване. Според Стоилов на изборния процес се гледа като една технология.

За мен е много смущаващо това, което стана в петък късно вечерта, при проверка на кворума, Цачева оповести 130 народни представители, а малко по-късно на таблото на гласуващите бе отбелязано, че са гласували 94-а депутати", каза депутатът и допълни, че в момента, в който се търси прецизност при преброяването, това е грубо нарушаване на конституцията. Стоилов е категоричен, че изборният туризъм  e започна, защото в Чипровци и Брусарци, например, които редовно се печелят от БСП в момента са преселени над 1000 роми. Тези лица са регистрирани, че живеят в едно общежитие на предприятие, което е в ликвидация, което е незаконно, подчерта червеният депутат. Подобни явления се забелязват на много места – или малки градове, където има сериозни икономически интереси или много малки селища, допълни Стоилов. За мен в този парламента липсва поставянето на сериозни социални проблеми, които ощетяват гражданите.

Хората все още възприемат изборните правила като засягащи само политиците. В тази криза се забелязва оредяване на хората в пограничните райони – те или идват в големите градове или заминават в чужбина. Най-големият проблем е чувството за липса на перспектива у хората и липсата на енергия да се справят, отчита Стоилов.

Според него темата за досиетата в тези 20 години преход се превърна в гротеска и водевил, защото излизат, когато нещо трябва да се забърка. Това, че се случва с дипломатите застрашава и националната сигурност. Тези хора, които сега могат да влязат не съм убеден, че ще бъдат заинтересовани от националните интереси на България, подчерта той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5190 |15.12.2010 Изборният кодекс с вето? . 5| 4616 |14.12.2010 Изборният маратон като парламентарен цирк . 3| 4654 |02.01.2010 Лоши условия за планински туризъм . 7| 4669 |02.11.2009 Я. Стоилов: Червените лидери не са на дневен ред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads