Реклама / Ads
87| 5944 |26.10.2013 НОВИНИ

Я. Стоилов недоволен; окупацията не била демокрация

.
Янаки Стоилов
Ръководството на университета пропусна да действа последователно и демократично. Ако подкрепя окупацията, това е съотговорно с тези, които в момента пречат университетът да бъде използван по неговото предназначение и да се занимава главно с образование и наука.
 

В момента не мога да кажа каква е тази воля, но при всички случаи тези окупационни действия нямат общо с демокрацията, ако някои се позовават на нея, заяви БСП-депутатът Янаки Стоилов по повод студентската окупация на Софийския университет „Св. Климент Охридски. Ръководството на университета би трябвало да се съобразява с волята на преподавателите и студентите. Не се ангажирам да кажа каква е тя в момента. Ако те подкрепят окупацията, това е съотговорно с тези, които в момента пречат университетът да бъде използван по неговото предназначение и да се занимава главно с образование и наука. На диалог не съм готов, защото диалогът трябва да се води, преди да се предприемат такива действия, каза Стоилов.

Спомням си, че в началото на миналия век, когато студентите освиркват княза, той затваря университета. Сега стигнахме до там определена група студенти да затворят сами своя университет. Това за мен е много ясен паралел. Ако говорим за действията при тази ситуация, според мен тя допуска да се налага воля и то по един категоричен начин на ограничена група хора върху мнозинство. Не бих искал това да става по такъв начин. Според мен ръководството на университета пропусна да действа последователно и демократично, защото трябваше да се обърне към ръководствата на факултетите или поне на тези, които използват сградата на Ректората и те да обсъдят въпроса и ако трябва да се свикат Общи събрания и да се консултират студентските съвети и университетът да действа съгласно волята на мнозинството преподаватели и студенти, смята Стоилов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6272 |24.10.2013 Студентите спали добре в аула 272, продължават окупацията . 38| 6870 |04.10.2013 Стоилов: Още няма парламентарна криза . 27| 5827 |26.09.2013 Янаки Стоилов е автор на парламентарния финт за ГЕРБ . 16| 4889 |11.09.2013 Я. Стоилов: Правителството трябва да устои на натиска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads