Реклама / Ads
118| 5915 |28.10.2013 НОВИНИ

Я. Стоилов: Студентите ни са изостанали от времето

.
Депутатът от БСП Янаки Стоилов Източник: Булфото
Ако има нещо хубаво в случващото се в университета, то е, че студентите имат активна обществена позиция, тъй като наблюденията са ми, че в последните години те страняха.
 

Никой не подлага на съмнение правото на протест, но е важно дали се спазва законът и в чии интерес се протестира. Когато се взема решение, то трябва да бъде съобразено с мнозинството. Депутатът Янаки Стоилов коментира в сутрешния блок на Нова телевизия, че не е искано мнението на ръководството на Софийски университет, нито пък на мнозинството от преподаватели и студенти. Стоилов осъди саботирането на международни конференции.

България не може да върви напред, ако от едната страна стои правителството, от другата – президентът. Според Стоилов става преразделяне на икономическите интереси в страната в момента.

Да вземат да си самоокупират университета, предложи Стоилов относно призив на преподаватели от частни университети, които са изразили подкрепа на протеста в Софийски университет. Държавната институция обаче пак е атакувана.

Студентите са изостанали от нашето време. Адекватни ще бъдат тези, които се поинтересуват от диктата на монополите. Хората, които претендират, че са напредничави, да отидат да протестират там, където е нужно. Това според Стоилов не е университетът, не е парламентът, а финансовите институции.

Част от този протест може да замъгли нещата, вместо да ги изясни. Трябва да продължат действията – внесен е закон, който трябва да ограничи офшорките, трябва да се развива индустриално страната.

По думите му студентите действат по команда на десните политически сили у нас. Според Стоилов окупацията на СУ е продължение на протестите срещу правителството, започнали след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. "Това е второ действие на същата пиеса", заяви Янаки Стоилов.

Относно контапротестът, който нахлу вчера в двора на Софийски университет с нецензурни думи, Стоилов коментира, че не знае кой стои отзад като организация. Според него действията са огледални.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 5078 |27.10.2013 #ДАНСwithmе 135: Част от студентите излязоха с протеста . 118| 7203 |27.10.2013 Студентите помолиха за подкрепа . 18| 5528 |27.10.2013 С. Паси: Избирам студентите пред правителството . 17| 6267 |24.10.2013 Студентите спали добре в аула 272, продължават окупацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads