Реклама / Ads
20| 6592 |03.02.2014 НОВИНИ

Я. Стоилов зове за социален ляв радикализъм

.
Янаки Стоилов
БСП води лява политика, но не толкова радикална колкото изисква заявената от нея позиция. Социалистите трябва да се превърнат в преграда срещу национализма и популизма със социален ляв радикализъм, каза по БТВ Янаки Стоилов от БСП. Да преодолеем плоската политика с прогресивна, призова той.
 

Съобразяваме се с факта, че сме партньори с ДПС, но факта, че техните избиратели са бедни хора, значи, че и те би трябвало да се съобразяват с тази политика. 

Това правителство беше формирано, за да изтласка ГЕРБ и определени лица и групи, да не се окаже, че някои толерирани при предишното управление сега разширяват своите позиции, предупреди Стоилов. Хора, печелили обществени поръчки в миналия период, пордължават да имат позиции и да ги разширяват, посочи той, но не пожела да даде конкретни примери за лица и фирми. Фактът, че такива сигнали има, означава, че трябва да се национализира приватизираната през последните години политика, защото тя трябва да работи за обществените интереси, продължи той.

Стоилов настоя за по-голямо оздравяване и увери, че Станишев не бил възразил срещу това като принципна постановка. Актуалността на тази констатация говори, че сме в процес на преодоляване на този процес, въпросът е това да става последователно, за да се почувства промяната, обясни той. И призова за промяна на цялата среда.

За АБВ и привържениците му по места Стоилов каза, че хората имат право на политическо самоопределение, но ако членова на БСП решат да работят за друга организация, техните съпартийци трябва да вземат решение за членството им. Бих оценил жеста на тези хора, ако те кажат - ние извървяхме един път, успяхме да разтревожим партията, но ще вървим заедно и ще заявяваме претенциите си и различията си вътре.

На въпрос честно и морално ли е политическото поведение на Георги Първанов Стоилов каза, че такова действие е политически недопустимо. Не било израз на политическа последователност и на почтено отношение към хората, гласували за него.

За референдум по време на евроизборите Стоилов каза, че там трябва да се търси въпрос по европейски въпроси, а ако ще се върви към смесена система, тя може да се въведе редом с избирателния кодекс. Електронното гласуване било технически въпрос.

Нямаме фаворит за еврокомисар, но това трябва да е човек, който да има ясно виждане за българските проблеми, да има капацитет да ги решава. Той не бива да е свързан с отстъпките по редица въпроси, направени от България предишни години и трябва да се търси комисар в област, в която има важни въпроси. Станишев има потенциалните качества, но другото е въпрос на политическа преценка и желание, заключи той. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5963 |31.01.2014 Драгомир Стойнев зове: ЕС да не се меси в енергийния микс на държавите-членки . 72| 7057 |27.01.2014 Борисов зове на митинг за сваляне на правителството . 20| 5056 |22.01.2014 Янаки Стоилов: Проблемна зона остава съдебната власт . 28| 5206 |20.01.2014 Президентът зове за морал и доверие при отчета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads