Реклама / Ads
5| 4092 |08.02.2017 НОВИНИ

Стойнев: Безпомощно ГЕРБ критикува нашата програма

.
Драгомир Стойнев
„Очаквахме, че днес ГЕРБ ще представят своята програма и мерки за по-висок икономически растеж и доходи на страната. Уви, това отново не се получи, а коментират нашата програма. Толкова са безпомощни, че не могат да предложат нищо на българските избиратели.” Това заяви Драгомир Стойнев, член на ИБ на БСП и депутат от БСП „Лява България” в 43-то НС.
 
Той предположи, че явно програмата на партията на Бойко Борисов е идентична с тригодишната им бюджетна прогноза, приета през декември м.г., където е записано, че минималната заплата през следващите три години, ако те управляват, няма да се увеличава, че всички социални плащания ще бъдат замразени, а парите за образование и здравеопазване ще намаляват. „И в тази безпомощност, се опитват да критикуват нашата програма. Факт е, че искаме да подпомогнем българската икономика и производство, младите и инициативните хора. Те не харесват тази идея, защото не са защитавали икономиката ни. Говорят за европейски средства, но да им припомня, че вицепремиерът по еврофондове каза, че има опасност от спиране на европари за наука, по програма транспорт, и беше добре бившите министри на ГЕРБ да отговорят- какво се случва в държавата?”, призова той.
 

Фондовете ще дадат реален стимул на икономиката

Драгомир Стойнев обясни, че желанието на социалистите да създадат държавни фондове ще даде реален стимул за икономиката и ще подпомогне за балансирано регионално развитие. „Фонд „Индустрия” ще е под шапката на Българската банка за развитие и ще подпомага български производители. Дошло е времето държавата да бъде наистина в помощ на родната си икономика”, обясни той. Стойнев заяви, че от ГЕРБ са притеснени, че няма да продължи подпомагането на едни и същи фирми, които печелеха обществените поръчки и добави, че европейските средства служат за подпомагане на националното финансиране, а не го заместват.
„Няма сила, която да ни спре да подпомагаме българските млади учени, родното производство”, отсече той и добави, че моделът на подпомагане, който предлага БСП, а именно дялово финансиране от страна на държавата работи отдавна в англосаксонските страни, САЩ и развитите държави в Азия.

„От ГЕРБ казаха, че щели да ни трябват 4 милиарда лв. за реализиране на програмата. Пълни глупости. Предвиждаме 2,2 млрд. лв. и сме готови да го изпълним без да нарушаваме нито Закона за публичните финанси, нито Маастрихтските критерии”, каза Стойнев и отново попита- кога ГЕРБ ще представи своята програма.
 

Жельо Бойчев: Благодарим за рекламата, която правят на нашата програма. Къде са 2млрд. от излишъка?
 
„В очакване на програмата на ГЕРБ, им благодарим за рекламата, която правят на нашата. Ще ги помоля да не я четат като Дявола Евангелието“. Това заяви говорителят на БСП Жельо Бойчев. Той подчерта, че правителството, което БСП ще излъчи, ще въведе ясни критерии и правила, на база на които ще се разходват тези средства. „Целта ще бъде постигане на по-висок растеж и заетост. Отсреща имаме – раздадени 2 млрд. лв. само за последния месец на правителството на Борисов“, каза още той. Бойчев обясни, че БСП предлага ясни правила, цели и прозрачност, а от другата страна са „джобните на Борисов“, които той решава за коя община, кмет или инфраструктурен проект да бъдат похарчени. „Нормално е да са ядосани. Предлагайки тригодишна бюджетна прогноза, с размер на минимална заплата, който не се променя, единственият въпрос е - кога лъжете? Когато подписвахте този документ и го гласувахте в парламента или един месец след това, когато се сетихте, че може да има политика за доходите“, коментира Бойчев. Той опроверга твърденията, че бюджетът ще загуби 200 млн.лв от освобождаването от данък на фирми на млади предприемачи, като  обясни, че сумата е само 10 млн.лв. „Щяло да има липса на 600 млн.лв в бюджета от първоначалната такса на летище „София“. Да продадем тогава цялата държава. БСП слага точка на политиката, която продава национални интереси“, категоричен е Жельо Бойчев и обясни, че летище „София“ ще бъде развивано като държавна инфраструктура с национално значение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4072 |07.02.2017 Цветанов: Президентът Радев хвали ГЕРБ . 6| 4868 |06.02.2017 ГЕРБ e преписала управленската си програма от БСП . 3| 4418 |06.02.2017 Весела Лечева определи ГЕРБ-реформите като пълен хаос . 4| 7151 |06.02.2017 Джамбазки не седна на една маса с БСП и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads