Реклама / Ads
40| 5049 |03.06.2014 НОВИНИ

Стойнев: Катастрофата в енергетиката е от кабинета "Борисов"

.
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев Източник: Булфото
Въпросът е „Южен поток” да не се използва като заложник на бъдещите отношения и на конфликтът между Украйна и Русия. Ако след 9 юни не се постигне споразумение между Украйна и Русия и се пристъпи към евентуално спиране на природния газ, може би ще трябва да попитаме ЕК – ние какво да правим.
 

Това каза пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде „Фокус”. До крайното решение има месец, задачата ни с ЕК е да предоставим цялата информация. Писмото ще се представи и на медиите, няма какво да се крие. Всичко е въпрос на разговори, допълни Стойнев.

„Трябва да имаме сигурност на доставки за природен газ. Този проект не е български, той е европейски. Европейските ни партньори са информирани за наказателната процедура, тя не се различава от другите до момента. Водим много добър диалог с тях. На 13 юни те ще дойдат, за да обсъдим противоречията за морската част. Нека да дойдат и хора от опозицията, от ЕК, така че с ЕК съвместно да изчистим тези проблеми. Да, има такава процедура. Поискал съм проектната компания да ми даде обяснение и да се подготвим с отговорите към ЕК.

Катастрофата в енергетиката, която заварихме, никой не се съмнява, че е от предишното управление. Разчитам на диалог с ЕК и разбира се да се намери най-правилното решение. Не виждам от това да се правят драми. Имаме право на отговор, аз смятам да водя диалог с ЕК. Не вярвам да има санкции – с ЕК трябва да намерим най-правилното решение, ако има нарушения те ще бъдат отстранени.

Тази истерия, че нещо страшно е станало, е въпрос на време и диалог с ЕК да намерим правилното решение. Притесняват ме някакви изказвания, че това може да стане проблем за диалога Украйна и Русия – не може страните-членки да бъдат заложници на този конфликт. До крайното решение има месец, задачата ни с ЕК е да предоставим цялата информация”, обясни Стойнев.

„Когато стъпих в длъжност да сте чули да съм се оплакал за две започнали наказателни процедури срещу България и че ги затворих? Задачата ми е да се справям с проблеми. Двете наказателни процедури са прекратени, но това е скрито от вас”, каза още Драгомир Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5142 |02.06.2014 Стойнев: България активно участва в диалога ЕС-Русия за "Южен поток" . 20| 4884 |29.05.2014 Първанов громи ГЕРБ заради вота за енергетиката . 11| 5529 |28.05.2014 Министър Стойнев: Стратегията за енергийния сектор е готова . 50| 4549 |23.05.2014 Орешарски и Стойнев готови за дебата за енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads