Реклама / Ads
8| 5159 |26.07.2014 НОВИНИ

Др.Стойнев: Ще сложа край на другарския огън в БСП

.
Пред 2012 г. исках да покажа на партията, че не може изборът да е сведен между Сергей Станишев или Георги Първанов. Партията тогава не беше подготвена за промяна.Моралният стожер на партията ме спря - Стефан Данаилов, който ясно и категорично пред всички делегати заяви: "Драго, този конгрес не е готов за промяна - оттегли се", припомня първото си участие в битката за лидерския пост министърът в оставка Драгомир Стойнев.
 

В тази надпревара на единомишленици сме се вторачили какво точно трябва да се промени в БСП. Но основният проблем е какво трябва да се промени в държавата. През тези 23 години преход хората са отчаяни, хората са вече уморени от постоянните борби, липсата на толерантност. Хората са жадни за национални приоритети, които да обединяват нацията. Членовете и симпатизантите на БСП искат връщане на ценностите на левицата като родолюбие, семейство, образование, възпитание. Именно БСП е партията, която може и трябва да върне надеждата на хората. Затова се кандидатирам и за председател на НС на БСП, казва в интервю за "Стандарт" Стойнев.

БСП ще влезе в коалиция с друга парламентарна сила, ако имаме гаранция за изпълнение на нашата програма - първо. И второ - ако органите на партията и членовете на партията са съгласни да влезем в коалиция. Считам за необходимо наименованието на "Коалиция за България" да бъде променено и то ще бъде променено, ако аз стана лидер, разбира се. Трябва да се преразгледа тежестта на всеки един от коалиционните партньори, разсъждава кандидатът за червен лидер.

В енергетиката не трябва да се вземат прибързани решения и не трябва да се правят резки промени. Заварихме изключително тежко състояние в този сектор. Спомняте си, министър Асен Василев поиска помощ от Брюксел, тъй като той бе отчаян от това, което бе заварил в министерството. Голяма част от препоръчаните мерки са вече изпълнени. За една година чудо не може да се случи, но стабилизацията започна. За съжаление не ни достигнаха останалите 3 години, за да изведем енергетиката от това тежко състояние, в което се намира. Мога да ви дам за пример, че 2013 година НЕК трябваше да има дефицит от 340 млн. лв., а завърши с дефицит от 144 млн. лв. Това ясно показва, че действията, които сме предприели, са в правилна посока. Не приемам упреците на опозицията, че за една година дефицитите в енергетиката са се увеличили с милиарди. Това не е вярно!, заявява министърът в оставка.

Не мога да приема това решение. Още преди седмица заявих, че актуализация на бюджета не е необходима. Мнението ми знаят и финансовият министър, и премиерът. Въпреки, че не участвах в заседанието на Министерския съвет, когато се взе това решение, най-разумното в този момент е кабинетът да изтегли предложението си за актуализация на бюджета и да се внесе ново - за актуализация на бюджета на НЗОК. Ние трябва да гарантираме парите за здраве на хората. Но това може да стане и чрез вътрешно преструктуриране на разходите на отделните министерства, смята Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5879 |25.07.2014 Трима младежи и девойка останаха на място при катастрофа край Карнобат . 11| 4669 |24.07.2014 Премиерът на Украйна подаде оставка . 24| 4991 |23.07.2014 Пътен инцидент с Цветанов покрай Враца . 1| 4549 |22.07.2014 Кална вода от чешмите край Костенец разболява хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads