Реклама / Ads
25| 5946 |20.06.2013 НОВИНИ

Др. Стойнев вещае режим на тока и аварии в енергетиката

.
Драгомир Стойнев
Ако има политическа дестабилизация икономиката ще се срути; може да има огромни аварии в енергетиката; може да останем без ток, изреди предупреждения министърът.
 

Основната цел на мерките от плана "Орешарски" е не толкова да бъдат заглушени протестите, тези мерки са нужни на България и страната, съобщи по БТВ министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.
 

Нямаме време да живеем на празни обороти. Ако правителството сега падне, България ще се сгромоляса, каза още Стойнев, но не скри, че хората искат нов тип правене на политика. Ако хората не ти вярват, си обречен на неуспех, заяви той.

 

Планираните от правителството мерки са жизнено важни както за икономиката, така и за хората. Нужно е да се отпуши износът на ток, да се осигури работа на миньорите. Моята работа като министър е да спася положението, смята Стойнев.

Мерките са неотложни, защото години наред никой не е посмял да се захване с приложението им. Сега ще се върне швейцарското правило, ще се разплатим с бизнеса, ще се повишат парите за отглеждане на дете до 2 г. Когато влазох в кабинета ми казаха, че тока трябва да се вдигне с 40%, а хората са крайно бедни. Ако има политическа дестабилизация икономиката ще се срути, продължи с предупрежденията Стойнев.

 

Може правителството да падне утре или вдругиден, но тези мерки ще останат. Може да има огромни аварии в енергетиката, защото не са правени никакви инвестиции в инфраструктурата. Може да останем без ток, защото са правени ремонт на хартия. В ТЕЦ „Марица Изток" може да спре работа, защото нямат необходими багери.
 

Всеки може да е направил някаква грешка в миналото си, смята още Стойнев във връзка с вчерашното назначение и последвалото уволнение на Иван Иванов за зам.-министър в МВР. Било изключително трудно да бъде намерен днес човек и професинални качества и в същото време безупречна репутация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5956 |23.05.2013 Делян Добрев вещае санкции от Брюксел, ако се замразят цените на тока . 40| 6408 |23.04.2013 Социолог вещае нови избори . 67| 5120 |05.04.2013 Марин Райков: Няма да има режим на тока . 33| 9428 |05.04.2013 Тр. Трайков: Срине ли се системата, няма да е просто "режим на тока"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads