Реклама / Ads
46| 7275 |06.04.2015 НОВИНИ

Стойнев: Защо магистралите на Живков не се рушат като на Борисов?

.
Депутатът от БСП Драгомир Стойнев
Фараони, виенско колело... – това бе шоу програмата на този конгрес на БСП. Иначе конгресът бе доста сериозен. Обсъдихме политиката, която искаме да въведем в местната власт.
 
Това коментира Драгомир Стойнев от БСП в предаването „Лице в лице” по бТВ. Кирил Добрев е от хората, които много добре усещат пулса на партията. Фактът, че неговите предложения получиха толкова широка подкрепа показва, че имаме проблем. Липсва ни диалог вътре в партията. Задачата ни е да помогнем на Михаил Миков да го възстанови.

На въпрос от водещата дали ще помагат или ще пречат това да се случи, Стойнев отговори, че има тенденция, която трябва да бъде преодоляна. Конфронтацията не е само по линия на Миков и Добрев, тя е по-широка. И аз категорично не мога да приема като пример транспаранти като този „Вън Станишев от партията”, заяви Стойнев.

Ролята на председателя и на ръководството на БСП е да си подадем ръка и да започнем да си говорим. Миков имаше много малко време. Това бе първият конгрес за него, защити го Стойнев. Това е хубавото на БСП – че сме различни светове. Защото всеки може свободно в БСП да си изрази гледната точка, но това не трябва да го правим пред медиите, заключи Стойнев.

Имаше спорни теми относно управлението на кабинета на Пламен Орешарски. Само за година и четири месеца ние изпълнихме 90% от социалната политика на БСП, вдигнахме икономиката на крака, заяви Стойнев. Доказват го макроикономическите показатели, обоснова се той.

Защо се получава да трябва да намаляваме скоростта по новопостроените магистрали от Бойко Борисов, запита Стойнев. Става, защото се крадат средства, заключи Стойнев и добави, че дори не е нужно да ги сравняваме с тези, строени по времето на Тодор Живков, защото качеството се подразбира от самосебе си.

БСП не отглежда само своя елит, както прави ГЕРБ, защити иновационните предложения в партията отправени към новото поколение Стойнев, независимо че средната възраст на избирателите на БСП е 68 г.

ГЕРБ спряха два ядрени проекта. Така закриваме ядрената енергетика на България. Тръбата на „Турски поток” ще ни заобиколи, не сме поканени за обсъждането й, коментира разочаровано Стойнев. Той отрече да е подписвано каквото и да било в последния момент с „Уестингхаус”. Трябваше да се постигне договореност с новото правителство след намирането на финансиране. ГЕРБ обаче нямат желание да подкрепят нито един дългосрочен проект. Трябваше следващото поколение да има договорна евтина електроенергия.

Когато Живков е строил АЕЦ „Козлодуй”, нима сме били толкова богати, за да си го позволим? Така се строят големите проекти, беше категоричен Стойнев. Сега вземаме ли заем за саниране? - Вземаме, отговори той. И някой отговаря ли как ще се повиши енергийната ефективност от това, запита Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 7128 |01.04.2015 Р. Кънев: Защо не се разследва и Пеевски? . 20| 4859 |25.03.2015 Пилот: Загадка е защо екипажът не подава сигнал за бедствие . 3| 4705 |13.03.2015 Стойнев: Петкова хал хабер си няма за обществената поръчка за „Южен поток” . 6| 4457 |09.03.2015 Нинова в Гълъбово: Защо дига, ремонтирана през ноември, пак се къса?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads