Реклама / Ads
4| 4435 |19.05.2016 НОВИНИ

Столичани ще свалят правителството заради Северната тангента

.
Жителите на кварталите и селата в близост до новопостроената Северна скоростна тангента се заканиха да свалят правителството ако не се осигури нормален достъп от домовете им до централни булеварди и скоростния път. Тази сутрин част от засегнатите се събраха пред сградата на Столичната община, за да поискат разрешение на проблема от кмета Йорданка Фандъкова.
 
Хората се оплакаха, че в момента нямат никакъв достъп до тангентата, не могат нормално да се придвижат до бул. „Рожен“, който е единствената им връзка с центъра на града. Ежедневно са принудени да седят с часове в задръствания, защото използват обходни маршрути, които увеличават пътуването им до сърцето на столицата с часове.

Друг проблем, който хората изтъкнаха е, че при построяването на Северната скоростна тангента дренажите и отводнителните канали не са били изработени добре и в момента нивите и зелените площи около новоизградения път са потънали във вода.

Голям проблем, който предизвиква натоварения трафик в района е и завой, в края на тангентата, който е невъзможен за преодоляване от водачите на тирове, тъй като е конструиран на 90 градуса.

Фандъкова не се видя с дошлите пред общината, но по време на редовната сесия на Столичния общински съвет обясни, че е на ясно с проблемът на жителите от северните части на София. По думите и проблемът е много голям, а общината търси алтернативи, които да облекчат движението.

„Вярно е, че достъпът от тангентата до различните населени места на София все още не е осъществен, но това е дълъг процес на изграждане. Не може нещата да стават едновременно , но с АПИ мислим за по-добри временни решения, за да се изгради новата пътна инфраструктура“, обясни кметът.

Подчерта, че до края на май движението ще бъде облекчено частично, тъй като се очаква да бъде възстановено кръговото кръстовище на Околовръстното и ул. „Васил Левски“ до село Мрамор.

„В същото време очакваме и подобряването на движението във връзка с острия завой, който е направен срещу Северната скоростна тангента, който наистина затруднява чувствително движението там“, успокои още Фандъкова и допълни, че жителите са уведомени за това от районните кметове.

Кмeтът изтъкна и факта, че част от жителите в този район на София са подали жалби срещу намерението на общината да изгради четирилентов път, който да осигури трайно решение на проблема, като изцяло отпуши движението в района.

„Поискала съм от главния архитект да работи много усилено по проектирането четири връзки от Северната скоростна тангента към града и към населените места около нея. Това обаче с магическа пръчка няма как да се случи“, поясни още Йорданка Фандъкова.

От столичното БСП застанаха зад исканията на жителите, които се бяха събрали пред общината. От общинската им група запитаха кой ще плати за предстоящите корекции на завоя в края на тангентата, който вече е изграден веднъж, а кметът обещава да бъде преправен, за да не затруднява движението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8707 |18.05.2016 Фронта, БСП и РБ бутат днес правителството . 5| 4179 |17.05.2016 Правителството обсъжда състоянието на хазната . 7| 4693 |16.05.2016 Правителството сменя 16 посланици . 2| 4201 |12.05.2016 Асланов: Подкрепата на ДПС е достатъчна, за да оцелее правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads