Реклама / Ads
2| 4434 |20.11.2020 НОВИНИ

Столична община се готви да подари басейна на 30-о училище по вече изпробвана схема

.
Иван Таков
Столична община подготвя процедура за отдаване под наем за ползване в извънучебно време на вече ремонтирания и пуснат в експлоатация басейн в 30-о СУ ”Братя Миладинови” в район ”Възраждане”.
 

.За това съобщи заместник-председателят на групата на социалистите в СОС и на БСП - София Иван Таков и добави, че е въпрос на време да бъде внесен доклад за гласуване от Столичния общински съвет, след като вече има официално становище от заместник-кмета доц. д-р Тодор Чобанов. В него той изразява положително становище и подкрепя писмото на кмета на район "Възраждане" Савина Савова. Чрез него тя се присъединява към молбата на директора на 30-о СУ Атанаска Рейха за стартиране на процедура за отдаване под наем на басейна, който е публична общинска собственост. Посочената причина за това тяхно желание е недостатъчният училищен бюджет за покриване на разходите за издръжка на ремонтираното съоръжение.


.

"Много неприятно се изненадах от тези планове, коментира Иван Таков, който е заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет в СОС - Възстановяването и обновяването на плувния басейн на 30-о СУ е кауза на БСП - "Възраждане". Години наред се борихме това съоръжение да бъде ремонтирано и пуснато в експлоатация, след като повече от 30 не работеше. Преди две години се преборихме за финансиране от 2 милиона лева през Столичния общински приватизационен фонд за реконструкцията и модернизацията на басейна. Уговорката и разбирането тогава беше това съоръжение да се използва безплатно по график от всички ученици на територията на "Възраждане". Все пак, това е единственият училищен басейн в района. Онова, което виждам сега, е пълно отмятане от всички досегашни наши уговорки. И го приемам лично, защото съм един от инициаторите, заедно с родителите на деца от училището, да се случи този ремонт и басейнът днес да функционира".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4107 |19.11.2020 ЕС готви икономически санкции срещу Беларус . 2| 4328 |12.11.2020 Силна подкрепа за Републиканци за България в община Гърмен . 20| 5840 |09.11.2020 Републиканци за България ще разкрият наредности в една от крепостите на ДПС – община Гурково . 12| 4676 |05.11.2020 НОЩ готви още мерки срещу COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads