Реклама / Ads
8| 6591 |24.06.2010 НОВИНИ

Столична община обича чалгата и мрази рока

.
Фандъкова и Столична община отново се престараха с неадекватни действия. Директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева днес се похвали пред БНР, че за двата дни, през които на Националният стадион се провеждаше фестивала Sofia Rocks, на търговци около стадиона са наложени глоби за 1070 лева.
 

Съставени били и девет акта за установени административни нарушения, обясни още чиновничката. На организаторите на фестивала пък - "Болкан Ентъртейнмънт Компани", ще бъде съставен акт по наредбата за опазване на зелената система, чийто максимален размер е до 500 лева, закани се още Георгиева.

Причината е, че са допуснали замърсяване на пространствата около стадиона, въпреки, че са били задължени да предприемат мерки за почистването им след концертите снощи и във вторник.

По думите на Георгиева и вчера, а и днес районът се почиства за сметка на Столичната община от фирмата, която се занимава с поддържането на чистотата в участъка.

Разчистването ще струва около 13 000 лева допълнително от парите, които са предвидените за ежедневното почистване.
Фирмата-организатор е отказала да заплати услугите по почистването на околните пространства, въпреки че в съгласувателното писмо за музикалната проява се е задължила да не допуска замърсяване. За временната организация на движението заради рок-феста дружеството дължи на общината още 19 200 лева.

Сигурно сметките и цифрите формално са такива, но от кметството можеха да не бият тъпана и да действат по-деликатно с организаторите. Службарите там явно не отчитат, че точно този рок вест е възможно най-добрата реклама, която България и София са получавали по цял свят през последните години, и то реклама финансирана от българските фенове на осемте рок банди. 80 телевизии от 3 континента излъчваха концерта на голямата четворка в метъла от вторник. А DVD-то, което предстои да излезе, ще носи името на София и положително ще бъде в милиони тиражи и неизменно ще се свързва с България и то за много добро.

Чиновниците в кметството обаче не си правят чак толкова сложни сметки. Забравиха обаче, че само преди седмица щедро предоставиха площада пред Храм паметника „Александър Невски”, Патриаршията и мемориала на Незнайния войн за чалга извръщения на явно толерирана от тях музика и звуко-записна компания. Оскверниха това сакрално за всеки християнин и родолюбец място, но наказания за безхаберни чиновници кметицата Фандъкова не наложи, изми си ръцете със забрана повече подобни прояви да не се организират там. Нямаше санкции и за организатора, който след концерта остави площада в не по-малка мръсотия. Да не говорим за това, че бяха омърсени сетивата и душите на хиляди хора от района с ритми, за които изследователи доказват, че водят до затъпяване.

Подобно беше поведението и на концерта в памет на Георги Минчев, когато уж за нарушение на обществения ред Милена и Васко Кръпката бяха заплашени с арест. Явно столичното кметство не може да види разликите между значимостта на фестивала Sofia Rocks и фолк концерта за 20-годишнината на една известна само у нас фирма. Проблемът сигурно е, че чалгата е просто идеология в Столичната община, но така едва ли ще направим София желано място за света.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7306 |17.06.2010 Прокуратурата подпука Г.Гергов. Приятелят на Първанов ощетил община Пловдив . 1| 4813 |19.05.2010 Съдиите: Ако „Амнезия” не падне днес, Общината я бута . 1| 6591 |12.05.2010 В Шипка свикват референдум за самостоятелна община . 0| 4322 |11.05.2010 Прокуратурата подхвана общинари от Несебър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads