Реклама / Ads
5| 6043 |27.09.2009 НОВИНИ

Столичните ченгета отсвириха протеста на колегите

.
Над 10 000 подписа в подкрепа на полицаите, осъдени за убийството на Чората Източник: Вяра Йовева
Столичните полицаи се явиха в съвсем малък състав на протеста на колегите си пред църквата Света Неделя за подкрепа за осъдените техни колеги за смъртта на дупнишкия бизнесмен Ангел Димитров- Чората. От това недоволстваха техни колеги от провинцията.
 
"Заради несериознозното отношение на софийските ни колеги сме толкова малко", ядосва се пред frognews.bg ченге от Благоевград, което не желае да си каже името. В разговора се намесва и полицаи от София, който ни открехва, че от 9-то РПУ например е видял само девет човека.
Около 1000 полицаи от цялата страна се събраха на събитието днес. Естествено най-числени бяха ченгетата от Благоевград, които бяха около 500 души.



Всички протестиращи нападнаха българското правосъдие, като го нарекоха поръчково. Над 10 000 подписа в подкрепа на полицаите, осъдени за убийството на Чората бяха събрани в началото на протеста, като подписката не спря да минава от ръка в ръка.

Според организаторите на протеста, автомобилите на престъпниците били по-мощни от тези на ченгетата. Нарушителите на закона имали скъпи адвокати, които ги защитавали. Повече подкрепа от държавата и гражданите поискаха днес протестиращите.

"Вече все по-малко полицаи искат да си слагат главата в торбата', каза един от организаторите на протеста Иван Павлов.
Според него вече станало практика да има тежки присъди срещу ченгета. "Вярно е, че и сред нас има престъпници и много корумпирани", призна все пак Павлов. Имало много работни групи за проблемите на униформените, но резултати нямало, съжаляваше организаторът.



Сватба попречи на панахидата на полицейските служители да влезнат в Света Неделя, затова панахидата се извърши отвън. "За едни свадба, за ченгета брадва", се опита да остроумничи протестиращ полицай.

Зам. министърът Павлин Димитров категорично отрече да дава изявления по случая, като се заяви, че е дошъл само за панахидата, а не да говори по случая.

"Невинни до доказване на противното" и "Върхованството на закона да е за всички бяха най-честите плакати в ръцете на ченгетата, като афишите донякъде противоречаха на твърдението на полицаите, че не протестират, а само са на присъствие.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4681 |25.09.2009 Уволниха 4 неетични ченгета . 0| 4834 |24.09.2009 Ченгета отказаха подкуп от 100 евро . 18| 5166 |21.08.2009 Гонят мързеливите ченгета . 11| 5024 |17.08.2009 Борисов прати ченгетата към хората от квартала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads