Реклама / Ads
27| 4623 |05.06.2009 НОВИНИ

Стопила се разликата ГЕРБ-БСП, можело да има и обрат

.
Това прогнозира социологът К. Колев. Цв. Томов отчете скъсяване на дистанцията, но опроверга тезата за смяна на лидерството. РЗС и НДСВ пък имали най-добри кампании, единодушни бяха социолозите.
 

Разликите на евроизборите между ГЕРБ и БСП ще бъдат твърде близки (от порядъка на 2%), а е възможно и БСП да бъде напред, прогнозира по БТВ социологът Кольо Колев. Мобилизация на електоратът има, а малките десни ще са изненада на изборите. Синята коалиция и Лидер ще се представят доста добре, те ще бъдат изненадата на тези избори, добави той. РЗС също може да поднесе изненада, защото дърпат от електората на "Атака" и на Б. Борисов, въпреки че националистите минават за партия, абонирана за своя електорат.

Ние също измерваме леко скъсяване на дистанцията между първите две партии, но няма да има смяна на местата при водачите, каза Цветозар Томов. Кампанията на ГЕРБ беше слаба като цяло, де факто те почти не проведоха кампания, не се чу какви идеи за мястото на България в Европа има партията, претендираща да управлява. Водачът на тяхната листа е изключително неразпознаваем, каза още той. Това обаче се отнася до всички партии, защото тази кампания просто беше първото полувреме на мача, обясни Томов, според когото най-успешна била кампанията на РЗС. Било възможно тъкмо тя да поднесе изненада, но все пак очакванията били да няма евродепутат.

На всички парламентарни избори в България става едно и също - управляващите губят почти половината си избиратели, а основният политически опонент печели към 2 млн гласа. Сега обаче резултатите на ГЕРБ са унизително ниски, каза Томов.

Трябва да има дебат между Станишев - Борисов, убедени бяха социолозите. Трябва да се види кой какво представлява и какво предлага. Ако този дебат не се състои, отказалият се бива санкциониран.

Трите партии с добри кампании досега според социолозите са били:

РЗС, НДСВ, ДПС - според Цв. Томов;
РЗС, НДСВ, Лидер -според К. Колев.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6773 |11.05.2009 Чужди геополитици: разликата между ГЕРБ и БСП – по–малка от обявената . 26| 5071 |07.02.2009 М. Плугчиева постави ултиматуми; можело и да се оттегли . 37| 4590 |16.11.2008 По-малко от 3% е разликата между ГЕРБ и БСП . 8| 4704 |17.09.2008 Българското правителство можело да противодейства на световната криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads