Реклама / Ads
75| 8550 |05.05.2011 НОВИНИ

Стотици плачат на прощаване с Батето

.
На поклонение пред Батето... Източник: БТА
Километрична опашка се изви пред националния стадион „В. Левски” от дошли да кажат последно „Сбогом” на Иван Славков – Батето. Спортисти, треньори, журналисти, бизнесмени, артисти, политици и управници се наредиха час преди обявената церемония.
 
Дойде и президентът Георги Първанов. Също и премиерът Бойко Борисов, както и Стефка Костадинова, която замести Батето в БОК.

Иван Славков почина на 1 май от тежко белодробно заболяване в Правителствена болница „Лозенец”.

Събралите се коменитраха пренебрежението, с което са се отнесли към Батето БСП и Националната телевизия, на която той бе шеф от 1972 до 1982 г. Припомняха се факти като тези, че именно Славков пуснал първите западни криминални филми в рубриката „Студио Х”, легендарното предаване на Кеворк Кеворкян „Всяка неделя”, както и излъчванията на големи спортни състезания от чужбина.

Присъстващи на поклонението бивши и настоящи служители на БНТ отправиха остри думи по адрес на шефката Вяра Анкова, че пуснали филм за Батето и дори некролог не сложили на входа на сградата на "Сан Стефано" 29. Много от тях не криеха сълзите си.
 

снимки: Стефан Димитров

"Има некролог от Ловно-рибарския съюз, има от семейството, има от приятелите, има от колегите. От ръководството обаче няма и две думи за Батето. Идете и погледнете", избухна дългогодишната журналистка Алис Крайчева. Подкрепиха я други присъстващи, осъждайки некоректното поведение на сегашното ръководство.

"Бохемът не е задължително човек с пура и чаша уиски, а странник и философ. Масата е парламентът на живота, там стават истинските дебати. Ние сме се карали с Иван, но бяхме добри приятели. Той беше добър парламентарист в живота и изследваше неговите обрати. Със смъртта на Иван си отива последният истински чешит", сподели развълнуван министърът на културата Вежди Рашидов.
„Изгубихме българин с огромно сърце. Такива хора не се забравят”, сподели ненадминатата атлетка Стефка Костадинова.

„За разлика от всички, които акцентират на това, че беше наистина много ярка, колоритна личност, ще припомня, че беше и един истински лидер – не просто ръководител. И в спорта, и преди това в журналистиката. Един общественик, граждански деец в истинския смисъл на думата. Човек, който помогна много и за авторитета на българския спорт в международен план. Деен, енергичeн и най-сетне – един голям патриот”, каза Георги Първанов.

„Заслужава и сълзи, и аплодисменти...”, не криеше мъката си Васил Иванов-Лучано. Всъщност именно бившият спортен министър неотдавна заяви, че инициативен комитет ще издигне Иван Славков за кандидат-президент на предстоящите избори. Смъртта прекъсна тази идея...




От ЦСКА направиха голям жест на признателност към паметта на Иван Славков. "Червените" отмениха празнуването на 63-ия рожден ден на футболния клуб.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 15575 |01.05.2011 Почина Иван Славков–Батето . 1| 4958 |23.04.2011 Стотици богомолци в Рилския манастир . 1| 5712 |02.03.2011 Доктор-менте лекува стотици . 42| 6507 |20.02.2011 Батето кандидат-президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads