Реклама / Ads
82| 27132 |10.11.2014 НОВИНИ

Страх от саморазправа тресе Александровска болница

.
Александровска болница
Неописуем страх от саморазправа обзе хирурзите от столичната Александровска болница. До преди няколко години клиниката се сочеше за една от най-добрите в страната. Заради различни управленски решения тя мина назад в класацията по рейтинг.
 
Работещите във Втора хирургия алармираха пред Фрог нюз, че в момента ситуацията е критична. Причината е, че най-големите светила в тази област са си тръгнали по различни причини и пациентите не могат да разчитат вече на достатъчно компетентна помощ. Твърди се, че за последните две години са починали около 40 души и то заради невъзможност да им се обезпечи съответното лечение, поради  слаба квалификация на работещите медици.

Лекари твърдят, че шефът на болницата Костадин Ангелов преди три месеца е защитил дисертация за рак на стомаха. В същото време те умоляват министъра да провери, дали той изобщо е оперирал подобно заболяване в професионалната си кариера. По думите на възмутени медици се оказва , че във Втора хирургия тече конкурс за доцент. Те се съмняват, че Ангелов има необходимите за тази степен 5 статии по проблема в чуждестранна научна литература. Оказва се, че за същата титла се е кандидатирал и медикът Николай Кътев. Твърди се, че бил извикан от Ангелов и помолен да се откаже от мерака да сложи пред името си „доцент”. Така на въпросния конкурс остава да се яви само директорът на болницата. Лекари са категорични, че в момента са спрени всички останали конкурси в Медицинския университет.

От няколко седмици двама водещи специалисти вече са извън клиниката, установи Фрог нюз. Единият е кардиологът проф. Денчев, който е спасил живота на стотици хора. Офталмологът доц. Ботьо Ангелов пък си тръгнал преди няколко седмици, защото заподозрял, че може да се вкарват лекарства, без да се минава през тръжна процедура. Дали лекарите са предупредени да си мълчат за това, не е трудно да се провери. Страхът от саморазправа, обаче плъзнал не само в хирургията, но и в други клиники-урология, психиатрия, кожни болести, клинична лаборатория. Оттам скоропостижно са изхвърчали много служители. Това още повече усложнило обстановката.

Г-н Москов, лекарите от клиниката са чували, че болницата е с дефицит около 12 милиона лева, но не могат да разберат дали е вярно. Те са наясно, че навсякъде има финансови проблеми, но се се чудат защо, ако това е истина, се организират пищни тържества. Хората с бели престилки смятат, че 120 хил. лв. са похарчени за новогодишни тържества и около 200 хил. лв. за 135-годишния юбилей на болницата. Негодуванието им е голямо, защото казват, че в същото време няма медикаменти и консумативи за болните. Медиците се чудят, дали с тези мероприятия се цели да се повдигне  загубения имидж на лечебното заведение или някой цели да се облагодетелства. Не искаме повече да има гонения, преследване и заплахи за уволнения. Моля ви, г-н Москов, спрете този терор!, помолиха лекарите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4857 |09.11.2014 Кличко: Пулев е много самоуверен и не знае какво е страх . 10| 4556 |06.11.2014 Галъп : Страх създаде правителството . 0| 4530 |06.11.2014 Скандал с тайно заснемане на студенти разтресе Харвард . 9| 4884 |29.10.2014 Янев: 5 ПГ се страхуват от истината за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads