Реклама / Ads
13| 8727 |09.02.2013 НОВИНИ

Страната се вдигна срещу ‘‘Топлофикация‘‘

.
‘На 10 февруари от 11.00 часа пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще се съберат недоволни граждани от произволите на ‘‘Топлофикация‘‘, съобщиха организаторите на протеста.
 

‘‘От сградата на МИЕТ гражданите ще тръгнат на протестно шествие по маршрут МИЕТ – Столична община – Народно събрание. Това е поредната активност на гражданите на София, след като на 20 януари изгориха декемврийските си сметки за парно пред Столична община. На протестното шествие ще се обявят някои от основните нарушения на ‘‘Топлофикация‘‘ и основните искания: всеки потребител да може да сключи индивидуален договор с Топлофикация; премахване на термина "прогнозно количество"; възможност за отказване от услугата.

На събитието организаторите ще информират гражданите за техните права и ще раздадат бланки за подаване на жалба към ‘‘Топлофикация‘‘.

Гражданите на София излизат солидарни с хората от Пловдив, Силистра, Благоевград, Гоце Делчев и Сандански, които излизат за пореден път на протест срещу ЧЕЗ.

Мотото на протестното шествие е: "Няма да ви търпим простотията, не и за наша сметка/на гражданите".

Исканията към енергийния сектор са национализация на ЕРП-тата. Премахване на всички посредници - Националната електрическа компания трябва да поеме тяхната функция; Разсекретяване на всички договори в сектора енергетика; Търсене на отговорност на подписалите ги лица; Електроенергията, произведена от ‘‘АЕЦ - Козлодуй‘‘ да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; Да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК.

По отношение на топлинната енергия гражданите настояват за индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите/гражданите; Уредите да отчитат в МВт/ч; Реално отчитане на изразходваната топлоенергия‘‘ уточниха недоволните от дейността на Топлофикация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5306 |01.02.2013 Станишев се притесни за демокрацията в страната . 40| 6079 |31.01.2013 Зони за сигурност около съдебните палати в страната прадлага Лазар Груев . 15| 7113 |31.01.2013 Ципов: Сега е по-спокойно в страната, отколкото при тройната коалиция . 64| 10770 |15.01.2013 Кубрат Томов за Frognews: В САЩ има многомилионни лагери за хората, когато те се вдигнат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads