Реклама / Ads
7| 4733 |22.02.2008 НОВИНИ

"Странен" и "несериозен" бил вотът

.
Било очевидно, че вотът не цели свалянето на правителството, от което само една извънпарламентарна партия имала интерес. Не била предложена и алтернатива за управление и за ограничаване на корупцията.
 

Парламентът гласува днес следобед искането на опозицията за оставка на правителството заради неговата корумпираност. Това е четвъртият вот на недоверие към кабинета „Станишев”. Под искането за оставка на правителството се подписаха 80 депутати от ДСБ, ОДС, БНС, „Атака”, БНД и независими. То се подкрепя и от извънпарламентарната сила ГЕРБ. Повече от 30 гласа не достигат на опозицията да свали правителството, защото по конституция искането се смята за прието, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители или 121 депутати, а мнозинството разполага с 150 гласа. Сред управляващите ще има пробойна при гласуването на вота на недоверие към кабинета в лицето на лидера на политическо движение „Социалдемократи” Николай Камов. По време на дебатите единици бяха конкретните сигнали за корупция.

Темата за вота трябваше да е по-сериозна, а не да се базира върху отделни случаи, които впоследствие ще се решат, каза по БТВ Борислав Ралчев, председател на “Българска нова демокрация”. За него политическите сили, които подкрепят вота, са обединени само за този конкретен вот.

Като странен определи вота на недоверие Младен Червеняков, депутат от Коалиция за България. Било очевидно, че той не цели свалянето на правителството, от което само една извънпарламентарна партия имала интерес. Втората странна причина била тази, че независимо от обявената цел да се свали правителството, всъщност не била предложена алтернатива, включително и такива, които да водят до ограничаване на корупцията. Депутатът изрази притеснение от връзката на ГЕРБ с “Атака”, и на БНД с останалите десни партии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4800 |21.02.2008 Станишев нареди кабинета на опозицията . 7| 5418 |21.02.2008 Протестният митинг на опозицията започна с ентусиазъм и завърши с шопинг . 2| 5201 |21.02.2008 Безработицата в селата два пъти по-голяма от тази в градовете . 1| 5113 |21.02.2008 Измами от евродепутати възлизат на 100 милиона лири годишно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads