Реклама / Ads
6| 8650 |26.02.2020 НОВИНИ

Странно! Предложеният от ГЕРБ за шеф на НЗОК е човек на президента

.
Петко Салчев
Предложеният от ГЕРБ за шеф на НЗОК проф. Петко Салчев е човек на президента. Оказва се, че той е член на Съвета за икономическо и социално развитие към държавният глава. Политици от различни партии се чудят как е възможно минаващ в гилдията на медиците за силно червено ориентиран човек, да бъде избран от ГЕРБ, провъзгласила се иначе за дясно-центристка партия и най-голям опонент на БСП.
 

 От предложението на Салчев са настръхнали най-много патриотите по няколко причини. Първата е, че до тях е достигнала информация за това, че съпругата на предложения за бъдеш управител на Здравната каса е зам.-директор на голяма частна болница в София. Според народни представители в случая би могло да се говори за конфликт на интереси. Те се чудят как при това положение НЗОК ще контролира дейността на въпросната болница. На част от управляващите не се нрави много и фактът, че Петко Славчев е бил съветник на здравния министър по времето на кабинета на Пламен Орешарски.


„Любопитното е, че патриотите са настояли техен човек да стане подуправител на НЗОК, но засега от ГЕРБ се правят на разсеяни, той като за този пост искат да си уредят свой човек“, съобщи пред Фрог депутат. Източниците ни са убедени, че хората на Бойко Борисов до последно ще искат мястото да си остане за тях, а не да го предоставят на малкия коалиционен партньор. Нищо чудно заради това да се разразят доста вътрешни спорове и интриги.  Във фармацевтичният бранш също зрее напрежение, щом са чули кое има предлага ГЕРБ за управител на НЗОК. Според хора в бранша, Петко Салчев минава за близък до две фармацевтични фирми. Фактът усилено се коментира  и сред медицинските среди. „Съмнения за подобна обвързаност биха ни попречили много, тъй като конкуренцията е свирепа“, признаха от бизнеса.   
 
В здравното министерство се коментира, че Петко Салчев е бил компромисен вариант за възловата позиция, той като двама души преди него са отказали да заемат мястото. Твърди се, че преди предложението на ГЕРБ да стане публично известно, зелена светлина за кандидатурата на Салчев са дали здравният министър Кирил Ананиев и финансовия министър Владислав Горанов, като последният е имал решаваща роля.
В медицинските следи упорито се носи слух, че ако кандидатурата на Салчев мине безпроблемно през Народното събрание, за негов заместник ще бъде сложена Златица Петрова. Припомняме ви, че именно тя оглавяваше „Медицински одит“, който пък от близо две години се разследва от прокуратурата за прикрити  лекарски грешки, довели да смъртта на много хора.  

 

Припомняме ви, че кандидатурата на Петко Салчев е единствена за управител на НЗОК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 15378 |21.02.2020 За ГЕРБ публикациите за Борисов са фалшиви. Каталунската полиция потвърди за разследването . 7| 4928 |21.02.2020 Патриотите обвиниха ГЕРБ, че се договарят с ДПС . 25| 7925 |20.02.2020 Слави Трифонов: В НАП няма виновни! Не ми пука за ГЕРБ - “УУУ!”, “Долу!”, “Оставка!” . 14| 4705 |19.02.2020 СДС зове ГЕРБ да поемат своята историческа отговорност за еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads