Реклама / Ads
21| 5634 |11.11.2014 НОВИНИ

Странно! Тефтерите на Златанов откраднати по схемата „спукана гума”

.
Филип Златанов
Скандалните тефтерчета на Филип Златанов били откраднати по класическата схема спукана гума. Тази версия пробутаха неофициално криминалисти. Най-странното е, че според тях едва след седмица разбрали, че липсват прословутите документи. Представяме ви неофициалната версия за изчезването на тефтерите. Вие решете, дали ще повярвате.
 

 Миналата сряда вещото лице Стефан Бенчев тръгнал да поправя гумата на колата си в в. Овча купел”, защото била спукана. Докато стоял наведен, някой дръпна чантата му, която се намирала в купето. На следващия ден в четвъртък, след като установил липсата й, Бенчев алармирал за кражбата в 6-то районно управление. Там посочил, че сред откраднатите вещи има документи и лични вещи. Криминалистите изобщо не подозирали за каква бомба със закъснител става дума. Едва вчера ченгетата разбрали, че под думата „документи” Бенчев имал предвид черния и червения тефтер на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Методът, който приложили крадците спрямо вещото лице е често използван. Въпреки това със страшна сила стои съмнението, че става дума за организирана кражба с цел да се прикрият следите по скандалното дело. Въпросната експертиза трябваше да стане на 16-ти октомври, но прокуратурата отказа да даде доказателствата на експерта, за да може той да излезе със становище. Заради това Апелативният съд даде отсрочка до 20-и ноември това да се свърши, т. е да се установи кой е човекът, писал в тефтера.

Филип Златанов беше осъден на три години затвор на първа инстанция, задето е укривал сигнал за конфликт на интереси срещу президента Росен Плевнелиев и е забавил обявяването на решението по преписка срещу бившата му заместничка Димана Ранкова. Любопитното е, че зам.-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи как в тефтера има инициали"И.Ф., Б.Б. Ц.Ц.". След това, обаче се разбра, че той си е спестил още важни подробности като инициала Д. П.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4871 |11.11.2014 СДВР по следите на Златановото тефтерче, делото пред провал . 13| 5209 |10.11.2014 Откраднаха прословутите тефтерчета на Златанов . 1| 4457 |16.10.2014 Тефтерчето на Златанов остана за 20 ноември . 30| 4753 |25.09.2014 Адвокати искат разпит на властта за Златанов, съдът отказа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads