Реклама / Ads
5| 8260 |29.07.2009 НОВИНИ

Стреляха по Япончик в Москва

.
Япончик Източник: ИТАР-ТАСС
Покушение срещу известният в криминалните среди руснак Вячеслав Иванков, по известен като Япончик бе извършено в руската столица към 19,20 вчера.
 
По Иванков е стреляно със снайпер, като Япончик е ранен в корема и е приет в тежко състояние в реанимация. Криминалистите са на мнение, че е стреляно от паркиран автомобил. Простревляният точно излизал от ресторант, където вечерал с познати. Общо 3 куршума забили в популярната личност престъпниците, след което веднага се отеглили от мястото на стрелбата.

Руските служби смятат, че покушението е поръчково, свързано с бизнеса на Вччеслав Иванков. 69-годишният Япончик е един от най-мошните хазартни бизнесмени в бившия СССР. Той обаче се изселил отдавна от Русия, като вчера инцидентно се завърнал в родината си.

Преди време правителството на Русия закри всички игрални казина в столицата, което предизвика сериозни сътресения на голям брой бизнесмени. Те веднага се насочиха обаче в откриването на букмейкърски пунктове, където войната за територия е голяма.

По време не стария СССР простреляният е лежал 10 години в затвора за ръководство на престъпна група. Неофициално се говори, че Япончик е общувал доста сериозно и с българският криминален контингент. Въпреки присъдите му и черното минало, зад бизнесмена застава целият руски елит, което го прави още по-силен. Преди време Иванков бяга в САЩ, като използва фалшива самоличност.

През 2006 година той е оправдан от Върховният съд на Русия и излиза на свобода. От тогава руските служби се подготвят, че може да бъде извършено покушение срещу крупния бизнесмен.

Историята замесва Мирчо Петков, по известен като Мирчо Циганина, който след като се запознал с руския мафиот го завлича със $100 000. Япончик дал парите на Мирчо със заръката да купи дълго кожено палто на приятелката му, твърдят техни познати. Вместо да изпълни поръчката обаче, Мирчо Циганина купува къса шуба, като спестява другите пари. Руснакът избеснял от случилото се и принуждава нашенецът да мъ върне парите, като използва сериозни заплахи.
Петков става публично известен със скандалите около източването на Държавния резерв през последните няколко години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12083 |10.05.2009 Грандиозен пожар в Москва след Ден Победы . 21| 14399 |09.05.2009 Грандиозен военен парад в Москва . 12| 5427 |06.05.2009 Набиха Красимир Аврамов в Москва . 11| 5161 |25.04.2009 Върнаха ленинските съботници в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads