Реклама / Ads
30| 25856 |21.10.2019 ГЛАСЪТ

Строго секретно! Тайната мисия на Петимата в САЩ и мистерията с двете снимки

.
Това е една история за голямата страшна тайна. Главният прокурор Сотир Цацаров и още четири важни клечки, свързани със закона, заминали на посещение в САЩ. Решили пътуването да бъде тайно, защото там щели да говорят тайни неща. Желязно милиционерско правило от времето на Дзержински и ДС.
 

И полетяла великолепната петорка за Америка – на самолет, а не на вълшебно килимче, но това не е толкова важно. Когато петимата по пътя на Колумб се приземили в САЩ тук някакви медийни орки развалили всичко, като съобщили за тайното посещение. Тогава прокуратурата била принудена да пусне мнооого закъсняло съобщение за визитата, което даде повод за шеги и закачки. Но и за голямо шубе, щото паднало яко ровене, кой е „изпял“ тайната. Цацаров обаче би трябвало да е наясно с тази национална особеност. Един българин – хайдутин. Двама българи – чета. Трима българи – чета с предател.  





Но да караме нататък. Започнали нашите петима тайни мъже да провеждат тайни разговори с американците. Накрая решили да се снимат. Петимата. Без нито един американец на фотото, ей така за цвят.

 

И понеже все пак тайната бе разбулена, да кажем кои са били в състава на петорката. Сотир Цацаров, главен прокурор, Иван Гешев, зам.-главен прокурор и кандидат за стола на главния, Димитър Георгиев, шеф на ДАНС, Атанас Атанасов, шеф на външното разузнаване и временно изпълняващият длъжността началник на военното разузнаване Велко Атанасов. Солиден отбор, няма спор.

 

Защо все пак пътуването бе пазено в тайна. Тук опираме отново до някои национални особености. Ако бе за да ги похвалят за нещо, щеше да има фанфари и биене на тъпана. Гешев е майстор. Но  в случая май е ставало дума за „набиване на канчетата“, както би се изразил литературно някой старшина на рота.

 

Поради тази причина се родила идеята за тайната мисия, без да се отчете, че това ще породи всякакви слухове. И стана така, че вместо да гледаме Джеймс Бонд с Даниъл Крейг гледахме нещо с Роуън Аткинсън… Но далеч не толкова остроумно.





Слуховете… Един такъв разказва, че българските прокурори и разузнавачи поискали сделка с американците. Нашите обещават да громят руските шпиони в България, а срещу това американците ще потупат по рамото Гешев за главен прокурор, а Цацаров - за шеф на КПКОНПИ. Резултатът ще проличи съвсем скоро.

 

Друга версия е, че янките са привикали петимата, за да им разкажат нашите всичко, което знаят за приказно разбогателите Пеевски и Доган. Да кажат също за едни банкови сметки в Дубай, както и да дадат списък с 40-те разбойници. Да обяснят също механизма на действия на лампата на Аладин при обществените поръчки. Както се казва, информацията не е потвърдена, но не е и опровергана.

 

Станало дума и за шпионите на Дядо Иван, които шетат у нас. Истината е, че не са спирали, но какво са казали Цацаров и компания по въпроса е тайна. Не е тайна обаче, че американските служби са наясно дали нашите се опитват да ги пуснат по пързалката със смешки за русофили, които пеят и пийват край яз. Копринка с фланелки с лика на Путин и Сталин вместо да разкрият баш агентите на ФСБ и ГРУ. По-вероятно е българската петорка да е била изцедена като лимон и по темата за далаверата с Виваком и участието на руската държавна банка ВТБ в нея, за 600-те милиона евро, дадени от руснаците покрай „Южен поток“ и потънали в нечии джобове, за Шиши и инициалите в един тефтер по делото „КТБ“, както и за наши политици, които се отчитат в Москва. Със сигурност е трябвало да обяснят също, как така български прокурори се обучават на борба с корупцията в Русия, която е на 134-о място от 180 страни по корумпираност.






Ей такива слухове бродят в предизборните дни.

 

В историята се появи също една много забавна и в същото време трогателна снимка. Фотосът бе разпространен от прокуратурата и на него се виждат: Цацаров, Гешев, Георгиев, Атанасов и В. Атанасов. Строени като ламбени шишета. Зад тях - американски знамена. Мястото е неизвестно. Снимани са вероятно от преводачката. Кадрото би трябвало да докаже на нездравите елементи в България, че петиата наистина са били в САЩ и са в добро настроение. Щото някой, нали, може да помисли, че са се щракнали в киностудио в Бояна, както някои се съмняват, че е станало с кадрите от кацането на Луната... Съмненията имат и основание, защото Гешев отдавна говори за полет до Луната с ракета. Дизелова ракета…

 

И изведнъж – ново развитие на сюжета "петима в САЩ без да става дума за преводачката". Ден след публикуване на въпросното фото, се появи втора снимка. На нея Петимата вече са в компанията на служители от ФБР. И забележете: кадрото се появява в сайта, който се прочу с порноатаката срещу кандидат за кмет на столицата, с калните водопади върху всеки, който не харесва модела #Шиши и считан за официална платформа на прокуратурата. Е, такъв е – прокуратурата сама го доказа.

 

Няма от какво да се страхувате, ако няма какво да криете, - казва Хари Потър. И децата го разбраха, но Цацаров и компания – не.

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

П.П. Предстои най-важното: да се докладва тайно на руснаците за разговорите в Америка, но така, че янките да не разберат. Да се започнат имитационни действия срещу корупцията, които да изглеждат истински. Да се измисли разследване срещу Шиши, което да го изкара честен и почтен. Все неща, които да изглеждат по един начин, а да са съвсем други. Нещо като демокрация, но по Сталин и Вишински. Ей такива неща...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 101622 |07.02.2019 Разкрита е супертайната за посещението на Цацаров и Маринов в Дубай . 79| 33676 |30.07.2014 Ултра секретно! Бареков е бен Ладен и старшина в 6-то у-е на ДС . 31| 15973 |22.12.2013 Ходорковски - тайната целувка между Путин и Меркел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads