Реклама / Ads
5| 4145 |16.10.2018 НОВИНИ

Строителни фирми обявиха готвност за протест

.
Камарата на строителите в България декларира, че ще бъде последователна в политиката си за защита на интересите на своите членове.
Строителният бранш в България е готов за национални протести.
 

Това става ясно от декларация публикуван  в сайта novini.bg на Камарата на строителите. В документа се посочва, че гилдията е била подложена на безпрецедентни и злостни атаки, зад които прозират политически интереси.

 

От организацията изтъкват, че обвиненията срещу строителните фирми за некачествено изпълнение и липса на прозрачност на обществени поръчки са прераснали в обвинения за злоупотреби с евросредства и са достигнали до зловещата манипулация във връзка с убийството на телевизионна журналистка.

 

"Намираме за неприемливо заради публикации без доказателства, без произнасяне на съответните органи, да се заклеймяват публично водещи строителни компании, изградили едни от най-мащабните инфраструктурни проекти, големи работодатели и данъкоплатци, и те да бъдат отстранявани от участие в обществени поръчки. Освен че създава напрежение в бранша, това е изключително лош знак към всички потенциални чужди инвеститори, които биха искали да правят бизнес у нас", се казва в текста.

 

Камарата, иска спешни срещи с президента Румен Радев, с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, с премиера Бойко Борисов и с лидерите на парламентарно представените политически сили.

 

По-рано днес пред БНР Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите в България коментира случая с "Джи Пи Груп".  По думите му изпълнението на заповедта на премиера към АПИ да извади "Джи Пи Груп" от всички процедури е "почти невъзможно". "Самото изпълнение на тази заповед е почти невъзможно. Ако прочетете един договор за управление на европейски средства, ще видите какви са неустойките. Фирмата е внесла съответната банкова гаранция, която е между 5 и 10%", обясни Терзиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3519 |12.10.2018 До 4 млн. лв. щяло да струва бавенето на ремонтите на фирмите изпълнители . 3| 3467 |05.10.2018 Ангелова: Фирмите с отнет лиценз няма да работят в бранша три години . 0| 3840 |05.10.2018 Крум Зарков: Влахов стана конституционен съдия, още когато ГЕРБ и ДПС обявиха, че са се разбрали . 16| 6807 |28.09.2018 ДАНС внедрява агенти във фирми и институции без знанието на шефовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads